Veneția devine primul oraș care percepe taxă de intrare turiștilor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Veneția, Venezia
pixabay.com
Veneția este orașul încântător din nordul Italiei, magia lui inspirând multe personalități, precum William Shakespear, Thomas Mann, Arthur Schnitzler, inclusiv pe marele nostru poet, Mihai Eminescu.

Arhitectura orașului este un mix dintre stilul baroc și cel romanic, simbolul Veneției fiind Bazilica Sfântul Marcu. Cu toate acestea, lăcașul de cult reprezintă imaginea elocventă a arhitecturii bizantine, și este situat în cel mai faimos centru istoric, Piața San Marco.

Veneția este cunoscută pentru numărul său mare de canale, circa 175, având o lungime de 38 de km. Principalele canale sunt Canal Grande și Canale della Giudecca. Primul canal traversează orașul în forma literei „S”.

Pentru turiștii însetați de istorie și civilizație, se adaugă noi condiții de călătorie. Pentru a combate supraaglomerarea canalelor celebre ale orașului, se va percepe o taxă începând cu vara anului 2022.

Ziarul italian La Stampa a relatat că taxa va avea o variație între 3 și 10 euro. Singurele persoane scutite de taxă sunt rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri.

Tot în Veneția s-a interzis și pătrunderea navelor cu o greutate mai mare de 25.000 de tone în centrul istoric. Astfel, companiile de croaziere au eliminat itinerariile lor până în portul Marghera.

Negocierile cu privire la introducerea acestei taxe au început în luna iunie a acestui an pe când rezidenții au organizat un protest împotriva navelor de croazieră care treceau prin oraș, zgomotul deranjându-i.

Ce este important de precizat este faptul că taxa va viza doar turiștii de o zi și pasagerii croazierelor, iar turiștii sunt nevoiți să își rezerve accesul în avans.

Veneția este în prezent vizitată de aproximativ 80.000 de turiști pe zi.

 

Citește și despre Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones, ce s-a stins din viață.

 

SURSE:

 

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *