Tu iubești viața? Iată 13 motive ca să fii fericit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
viata, vita, vie, vida
Pixabay.com

Pe parcursul vieții, trecem atât prin momente bune, cât și de cumpănă. Important este să nu ne demoralizăm din cauza lor, ci dimpotrivă, să devenim mai puternici. Astăzi vorbim despre viață, despre lucrurile care par mici, dar în sufletul nostru au o prioritate aparte. Așa cum a spus și Lev Tolstoi:

Dacă vrei să fii fericit, fii fericit!

Sper ca acest articol să vă fie de ajutor și să vă reamintească că viața este extrem de frumoasă, dacă știm cum să o trăim. Iată 13 motive pentru care ar trebui să fim fericiți.

 

1. Vocea celei mai dragi persoane din viața ta. Fie că vorbim de părinți, bunici sau prieteni, întotdeauna se va instala un așa-zis calm atunci când auzim vocile acestora

2. Un ceai, alături de cartea ta preferată. Dacă deja te-am cucerit, mai adaug două detalii: o pătură pufoasă și sunetul ploii. Vezi? Deja te-am făcut să zâmbești, fericirea poate avea diverse forme in viață.

3. O îmbrățișare. Chiar și atunci când simți că nu vrei să vorbești cu nimeni, o îmbrățișare îți poate schimba starea sufletască și te poate ajuta să iei mai ușor unele decizii. 

4. Poți face pe oricine să zâmbească! În rândul celor cunoscuți, acesta este deja un obicei, dar cine spune că trebuie să ne oprim acolo? Un zâmbet cald sau un compliment adus unei persoane străine pot face ziua mai bună amândurora.

5. Poți privi apusul și răsăritul soarelui. Dacă nu faci deja acest lucru, se recomandă! El poate veni la pachet cu o cafea / un ceai sau poți alege să te bucuri pur și simplu de pacea conferită și de priveliște.

6. Un sezon nou din serialul preferat. Fericit sau trist, un nou sezon al acelor seriale speciale din inimile noastre va fi întotdeauna binevenit.

7. Putem învăța despre ABSOLUT tot ce vrem, unde vrem, când vrem. Tehnologia a evoluat, ceea ce a facilitat automat și resursele de informație. De exemplu, dacă vrei să mai citești un articol din revista Holistic, tot ce trebuie să faci este să scrii titlul pe Google și gata, ai acces la gama variată de articole ale revistei

8. O convorbire telefonică cu o persoană dragă. Când ești undeva departe și nu ai posibilitatea de a te întâlni cu cineva, o convorbire telefonică poate fi acea alinare, de data aceasta virtuală. Contează, desigur, persoana cu care aveți aceasta convorbire. Acest lucru face diferența!

9. Muzica este indicată, ba chiar e necesar să o asculți. Ascultă cât de multă muzică se poate, oricând și oriunde! Există muzică pentru toate gusturile și vârstele. Muzica alină sufletele rănite, dar și menține o stare de bine, de lungă durată. Dacă este și un context unde se poate dansa, DANSEAZĂ! Dansează și simte ritmul muzicii. 

Deja ai 9 lucruri care păreau nesemnificative, dar aparent mai există unele activități care îți pot aduce fericirea absolută! Să mergem mai departe!

10. O baie cu spumă. După o zi stresantă, încărcată și intensă, o baie plină cu spumă este recomandată. Acest lucru va garanta cel puțin reducerea tensiunii. Dacă mai adaugi niște muzică, niște lumânări și un pahar de vin, acesta poate fi un mod excepțional de a-ți petrece seara. Dacă îți vei face un obicei din acest lucru, vei observa și o schimbare în bine în ceea ce privește diminuarea stresului.

11. O călătorie. Pentru persoanele pasionate de călătorit reprezintă, cu siguranță, un motiv de fericire. Călătoriile sunt un mijloc perfect de relaxare, de cunoaștere a culturilor și nu în ultimul rând, de creare a amintirilor. Fie că este o călătorie într-un loc îndepărtat sau la doar câțiva kilometri distanță, trebuie să ne bucurăm din plin de acest moment.

12. Cumpărăturile. Nu putem nega atunci când spunem că achiziționarea unui lucru sau a mai multora nu umple anumite goluri fizice și spirituale. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să cheltuim mult, nu trebuie sa luăm decizii radicale atunci când suntem triști sau nervoși în viață.

13. Un act caritabil. Așa cum am specificat la punctul 4, putem face ziua cuiva mai bună printr-un simplu zâmbet, dar de data aceasta vorbim despre ceva material. Oferă hrană și apă animalelor abandonate, putem salva o viață fără să ne dăm seama. Donează hainele pe care nu le mai porți nevoiașilor. Donează obiecte sau sume de bani orfelinatelor.

Aceste lucruri trebuie să fie făcute din inimă. Dacă vor fi făcute din pură bunătate, emoțiile pe care le veți simți vor fi 100% sincere. 

Acestea au fost cele 13 motive pentru a fi fericit! După cum se poate observa, fericirea poate fi definită prin zeci de cuvinte și gesturi. Profitați din plin de orice oportunitate, indiferent de rezultatul final, deoarece atunci când tragem linie și ne dăm seama la finalul zilei că am căpătat experiență, ne dăm seama că toate aceste lucruri înseamnă progres, împlinire și, de ce nu, liniște sufletească.

Citește și despre iubirea de sine în drumul autocunoașterii!

 1,680 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *