Top 5 job-uri de viitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
trabajo, locuri de muncă, emplois, Job,
Pixabay.com
Fie că vorbim despre un job foarte bine plătit sau despre unul care îți aduce bucurii și mulțumire sufletească, alegerea unei meserii trebuie făcută cu atenție. Nu putem pleca în căutarea unui loc de muncă fără să avem stabilite niște criterii, dorințe și așteptări.

Topul celor mai căutate job-uri nu se schimbă an de an, iar acesta este un mare avantaj deoarece, în momentul în care ne pregătim să facem alegerea pentru un loc de muncă, vom ști să decidem pentru anii ce vor urma.

1. Asistent medical

În ultimii doi ani, sistemul medical, precum și viața noastră, a tuturor, a suferit mari schimbări. Cadrele medicale au lucrat la foc continuu să țină în viață și să însănătoșească cât mai mulți pacienți bolnavi de COVID. Deși este o meserie care presupune risc major, program de muncă în mai multe schimburi, stres și anxietate, un job de asistent medical se află pe primul loc în topul celor mai căutate locuri de muncă. 

Desigur, pe lângă toate lucrurile negative enumerate mai sus, această meserie presupune și multă mulțumire sufletească și, de ce nu, un salariu decent.

2. Software developer

Acest job presupune, pe lângă altele, scrierea unor programe software. Cel care aspiră la acest job poate ocupa funcția de programator, inginer de software sau developer ori, într-un termen mai cunoscut, analist programator. În 2017, salariul anual era de aproximativ 108.000 euro, iar între 2016-2026 sunt deschise 255400 astfel de poziții în toată lumea. Pentru a obține un astfel de loc de muncă este necesară finalizarea unui program de studiu în Industria IT.

3. Contabil și auditor

Urmând o facultate de Economie și Administrarea Afacerilor vei dobândi cunoștințe și competențe precum:

  • dezvoltarea cunoștințelor teoretice cu privire la gestionarea contabilității și situației financiare;
  • control asupra gestiunii (audit financiar, audit intern al entităților);
  • aplicarea auditului în contextul cadrului reglementar deja existent;
  • abordarea cu ușurință a problematicilor din domeniul economic;

Toate aceste competențe profesionale și transversale vor fi baza profesiei tale dacă te decizi să urmezi o carieră în acest domeniu.

4. Chirurg

Pentru un medic chirurg salariul anual exprimat în euro în anul 2017 era de aproximativ 22.000 €, iar 42300 locuri de muncă au fost scoase la concurs în toată lumea începând din 2016. Medicul chirurg este, de regulă, specializat în tratarea întregului organism. Există, de asemenea, mai multe specializări precum: 

  • Chirurgie Traumatologică
  • Chirurgie Cardiologică
  • Neurochirurgie
  • Chirurgie plastică
  • Chirurgie Oftalmologică
  • Chirurgie Generală.

Este foarte important de menționat faptul că acest job presupune nopți nedormite, program de lucru haotic, multă atenție și promptitudine.

5. Avocat 

Deși mulți avem impresia că a fi avocat este foarte simplu, însemnând să mergi în fața instanței și să pledezi pentru clientul tău, în realitate, însă, lucrurile sunt mult mai complicate. Nu, nu este suficient să vorbești mult și nicidecum nu este precum în filmele de la TV. Până să devii avocat este necesar să depui multă muncă, efort intelectual și, desigur, să investești bani dacă nu vei intra la o facultate pe locurile finanțate de la bugetul de Stat. Facultatea de Drept are o taxă destul de mare, însă devenind un avocat de succes, profitul va fi garantat.

Dacă îți place să asculți mai mult decât să vorbești, dacă ești dispus să-ți programezi timpul în funcție de alte persoane, dacă îți place să te îmbraci formal și dacă consideri că nu te va deranja o întrebare de genul De ce îl aperi dacă știi că este vinovat?, atunci îmbarcă-te către drumul avocaturii.

Acest top al celor 5 cele mai apreciate meserii ca fiind de viitor este orientativ și, fie că alegi una dintre cele prezentate mai sus, fie te îndrepți spre ceva mai puțin complicat, alege mereu după ce ai cântărit toate opțiunile, avantajele și dezavantajele unui viitor job.

Află ce presupune și meseria de profesor citind articolul Cum se vede ziua profesorului de la catedră.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *