Tipuri de relații pe care le vei avea în viață (1ª parte)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Fiind oameni, suntem mereu influențați de relațiile pe care le avem cu diverse persoane pe parcursul vieții. De când suntem copii, simțim nevoia de a comunica și de a împărtăși sentimente și trăiri cu ceilalți. Dar, cu trecerea timpului, descoperim că relațiile noastre au o semnificație mult mai mare: există conexiuni ce au o putere incredibilă asupra noastră, reușind să ne schimbe pentru totdeauna.

Ori că vorbim despre prietenii ori despre relații amoroase, uneori nu ne putem opri din a observa că simțim o atracție puternică pentru anumite persoane pe care le întâlnim, diferită de cea cu care suntem deja obișnuiți. Par a fi legături care transcend realitatea, care trec dincolo de lumea fizică. Dar ne și dau bătăi de cap, mai ales atunci când se încheie dintr-o dată. De ce trebuie ca un lucru atât de frumos să fie atât de complicat, în același timp? De ce îi permitem cuiva să ne rănească de mai multe ori?

Există legături care ne dau bătăi de cap și transcend realitatea.

Din punct de vedere spiritual, înțelegerea tipurilor de relații din viața noastră e un lucru vital pentru a fi posibilă trezirea spiritualității. De ce? Deoarece învățăm să facem anumite diferențe între persoanele care sunt menite să rămână alături de noi pentru o lungă perioadă de timp și cele care reprezintă doar o învățătură. Învățăm să ne eliberăm, de fapt, de tot ceea ce nu ne este menit.

Dacă îți dorești să faci asta, încearcă să clarifici care sunt (și care au fost, de asemenea) persoanele cele mai semnificative din viața ta. În continuare, vei afla caracteristicile celor trei tipuri de relații cunoscute în lumea spirituală: relațiile karmice, cele cu un suflet pereche, sau cele cu un twin flame. Poate vei reuși, astfel, să obții claritate în legătură cu anumite conexiuni care te-au marcat de-a lungul vieții.

Relațiile karmice – nu sunt menite să reziste

Relația karmică este, cu siguranță, una pe care deja ai trăit-o. Este acea conexiune magică, foarte pasională (mai ales în cazurile relațiilor de dragoste), dar plină de probleme și suferință în același timp. De aceea, reprezintă doar un instrument care ajută la dezvoltarea personală, și nu e menită să reziste. Este, în termeni spirituali, un contract între parteneri, pentru ca aceștia să își poată corecta comportamentele negative din viețile anterioare, dar și pentru a reuși să se vindece de pe urma lor.

Încă de la început, se formează o legătură instantă și magnetică între două persoane. Atracția este inexplicabilă, iar ce doi parteneri par să nu mai poată trăi unul fără celălalt. Dar, oricât de mult ar încerca să facă lucrurile să funcționeze, pacea nu este o caracteristică constantă în această situație. Cel mai rău este atunci când nu vrei să îți abandonezi partenerul, acesta părând perfect pentru tine, chiar dacă toți ceilalți îți spun ca ar trebui să închei această relație, fiindcă doar te rănești singur.

Aflat în acest tip de relație, vei observa că orice discuție sau dificultăți care apar pe parcurs (și sunt multe) par a fi sfârșitul lumii. Acea intensitate a sentimentelor este cea care conduce la problemele de comunicare. Într-o zi totul e bine, dar în următoarea totul se transformă într-o luptă. E un cerc vicios, care doar provoacă frustrare și epuizare. Într-o relație karmică se găsesc mai multe aspecte negative decât pozitive, și ceva va părea întotdeauna nelalocul lui.

Originea problemei constă în faptul că, fiind o relație bazată foarte mult pe atracția fizică, întâlnim codependența.

Originea problemei constă în faptul că, fiind o relație bazată foarte mult pe atracția fizică, întâlnim codependența. Este o trăsătură toxică a unei relații, deoarece te face să te gândești tot timpul la cealaltă persoană, ceea ce îți consumă din sentimente, transformându-se, astfel, într-o obsesie. Conduce, de asemenea, la o lipsă a echilibrului, deoarece unul dintre parteneri va face tot posibilul ca relația să o ia pe drumul cel bun, pe când celălalt va avea o atitudine narcisistă.

Oricât de greu ar părea, este nevoie să renunți la o astfel de relație. Trebuie să accepți faptul că trăsăturile ei sunt toxice, pentru a nu intra din nou într-un astfel de ciclu karmic. Acest tip de relație te va învăța mai multe despre lume, alte persoane și alte tipuri de gândire, însă nu neapărat despre adevărata ta valoare ca om. Este o experiență importantă în viață dar, în cele din urmă, ceea ce este cu adevărat important este să te respecți și să devii conștient de faptul că meriți relații sănătoase, cu persoane care nu te vor limita niciodată.

Relația cu un suflet pereche – o uniune divină

Sufletele pereche din viața noastră apar sub diverse forme: poate fi vorba de mama ta, de cea mai bună prietenă, de persoana iubită, până și de străinul pe care l-ai întâlnit pentru câteva ore și pe care nu l-ai mai văzut niciodată. Relația cu un suflet pereche (recunoscută și după denumirea sa în engleză, de soulmate) este foarte specială, pentru că această persoană reprezintă cealaltă jumătate a sufletului tău; atât prin calități, cât și prin defecte, vă completați unul pe celălalt. Și da, putem avea mai mult de un singur suflet pereche în această viață.

La fel ca în relațile karmice, există o recunoaștere imediată a sufletului pereche, ce te face să simți de parcă ai cunoaște deja această persoană, chiar dacă nu e cazul. Dar diferența dintre cele două tipuri de relații este enormă: alături de un suflet pereche, nimic din ce spui nu pare greșit sau ciudat, totul decurge natural, iar sinceritatea e o trăsătură clar vizibilă. Sufletul pereche îți arată afectivitatea sa, folosindu-se doar de cuvinte.

Este persoana care iți aduce toată fericirea din lume, care întotdeauna te va susține, iar timpul petrecut împreună este, într-adevăr, sacru. Adevărul este că legătura existentă între sufletele pereche este atât de intensă, încât cele două persoane nici nu trebuie să se afle fizic împreună, se înțeleg oricum fără probleme; comunicarea între ele este bună, și au, de multe ori, conversații legate de subiecte profunde.

Îți dai seama de modul în care se simte sufletul tău pereche fără să vorbiți între voi…

Este, fără doar și poate, o conexiune spirituală, o conexiune minte-suflet. De fapt, mai ales atunci când vorbim de relațiile de dragoste, e normal să observi că partenerul tău nu pare a fi neapărat ”genul tău”: aspectul fizic în aceste relații nu contează atât de mult. Există un anumit confort între voi și ai anumite certitudini care îți confirmă că aceea este persoana potrivită pentru tine. Împărtășiți fericirea, suferința, fricile, obiectivele în viață, până și gândurile (poți observa că îți dai seama de modul în care se simte sufletul tău pereche sau de ceea ce gândește fără să vorbiți între voi). Există un echilibru perfect în această relație, o legătură de neînlocuit.

Cu toate acestea, îți cunoști sufletul pereche pentru a te transforma în cea mai bună versiune a ta. Nu e o relație perfectă pentru că există, de asemenea, și momente mai dificile, însă două suflete pereche întotdeauna vor reuși să treacă peste orice, împreună. Pentru că dragostea este reală și de durată, și niciodată nu trebuie să ascundă ceea ce simt. Cunoști această persoană exact la momentul potrivit, atunci când ai nevoie de ea cel mai mult: când trebuie să îți depășești limitele și să înveți ce reprezintă cu adevărat respectul față o altă persoană, dar și față de tine însuți.

Twin flames – o poveste un pic mai complicată

Relația cu un twin flame (în traducere mot-a-mot, flacăra geamănă), este cea mai spirituală, rară și puternică legătură dintre doi oameni. Complexitatea acesteia o transformă, cu siguranță, într-o combinație între relația karmică și cea cu un suflet pereche. Există diverse etape și caracteristici ale acestei conexiuni, despre care vei afla mai multe într-un articol viitor. Cine știe, poate te afli printre persoanele norocoase care au avut șansa de a-și cunoaște twin flame-ul în această viață!

Încearcă să înțelegi relațiile care apar în viața ta, pentru că niciodată nu întâlnești persoane dintr-o simplă coincidență!

Descoperă mai multe legat de proiectul Holistic aici!

 2,220 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *