„Strada 25 de Março”, cel mai mare centru comercial din America Latină

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Tradus de: Diana Gresoiu

Strada 25 de Março este o atracţie turistică extrem de cunoscută în Brazilia, fiind un paradis pentru cei care iubesc să facă cumpărături. Toţi turiștii ar trebui să o viziteze, deoarece aici vor găsi tot ce își doresc.

 

În vremurile bune, înainte de dezastruoasele consecinţe ale pandemiei de coronavirus, această stradă era vizitată zilnic de cel puțin 400.000 de persoane, care aveau în faţa ochilor o gamă  extrem de amplă şi variată de produse la preţuri mai mult decât acceptabile. Astfel, Strada 25 de Março a fost recunoscută, atât ca cel mai frecventat centru comercial din São Paulo, cât şi ca cel mai mare din America Latină.

Cu peste 300 de standuri aşezate în stradă şi peste 2.700 de magazine aflate la parterele clădirilor, acesta este locul unde veţi găsi tot ce vă doriţi, chiar şi cele mai bizare lucruri se găsesc cu uşurinţă şi la preţuri nemaipomenit de bune.

Istoria acestei străzi şi legătura pe care o are cu data de 25 martie

Elementul distinctiv care defineşte Strada 25 de Março este marea de oameni care se înghesuie în speranţa de a achiziţiona produsele mult dorite. Însă, în trecut, lucrurile stăteau cu totul altfel, iar această stradă era, în mod surprinzător, complet acoperită de ape!

Iniţial, la sfârşitul secolului al XIX-lea, această stradă era înconjurată de două râuri: Râul Tamaduateí şi Râul Anhangabaú, pe unde se transportau diverse obiecte cu scopul de a fi comercializate. Însă, această zonă era cunoscută pentru inundaţiile care apăreau din cauza precipitaţiilor abundente, fapt ce făcea ca râurile să se reverse. Cea mai puternică inundaţie a distrus 27 de case la data de 1 ianuarie 1850.

La începutul secolului XX, o echipă de ingineri a inițiat un proiect pentru a devia cursul râurilor, cu scopul de a le îndrepta cât mai mult posibil către est, împreună cu porturile de acolo. Această stradă a fost apoi denumită Strada Baixo (Rua de Baixo), datorită poziţiei sale geografice foarte joase ca rezultat a modificărilor efectuate şi a reorientării totale a râurilor.

Cu toate acestea, denumirea actuală, Strada 25 de Março, este un omagiu adus unei zile extrem de importante din istoria Braziliei, ziua în care a fost elaborată şi semnată prima constituţie braziliană: la data de 25 martie 1824 de către Dom Pedro I.

Ce tip de produse se pot găsi în acest centru comercial?

Strada 25 de Março este reprezentată de o diversitate de culori, texturi, materiale şi gusturi. Aici se găsesc fructe, legume, brânzeturi, ciocolată, vinuri, articole sportive, cosmetice, curele, genţi, bijuterii, electrocasnice, flori şi decoraţiuni interioare.

Ce trebuie menţionat însă este faptul că sunt necesare o răbdare de fier şi o oarecare toleranţă la aglomeraţie, acestea fiind principalele puncte forte pe care oamenii trebuie să le aibă pentru a se bucura de o zi minunată de cumpărături.

Când este recomandat să vizităm Strada 25 de Março?

În primul rând, trebuie să ştiţi că traficul în această zonă este intens, de aceea este de preferat să vă lăsaţi maşina într-un loc cât mai îndepărtat posibil şi să alegeţi un mijloc de transport în comun.

În plus, perioadele cele mai aglomerate sunt, după cum probabil aţi ghicit deja, zilele de Crăciun, Ziua Mamei și Ziua Copilului, când numărul persoanelor care vizitează acest centru comercial ajunge la un milion pe zi.

  • O altă informaţie importantă este că în zilele de duminică aceste magazine şi standuri sunt închise.

Brazilia este plină de atracții turistice inedite, una dintre acestea fiind chiar faimosul Rio de Janeiro, recunoscut ca cel mai frumos oraş din lume. Pe lângă faptul că deţine cele mai frumoase plaje, aici se organizează şi unul dintre cele mai cunoscute carnavaluri din lume, Carnavalul de la Rio.

  • Dacă vrei să afli mai multe despre Brazilia, citeşte aici articolul nostru!
  • Poți citi articolul despre „Strada 25 de Março” în portugheză, aici!

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *