Spania: Top 5 cele mai frumoase orașe și 7 tradiții de explorat

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
l'espagne, Spania, Dia nacional de España, plaza espana, seville, spain-1751442.jpg, spagna
Pixabay.com

Autori: Andreea Ciorăneanu &

Spania este una dintre cele mai vizitate țări din Europa, iar acest lucru nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni! Datorită poziției sale geografice, culturii, precum și a istoriei pe care o poartă, numeroși oameni consideră Spania a fi una dintre cele mai interesante țări de vizitat.

 

Fiecare călătorie conduce către descoperirea de locuri noi, tradiții și obiceiuri! Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să vizitezi când ajungi pentru prima dată pe tărâm spaniol, îți recomandăm următoarele orașe:

1. Madrid

Madrid, capitala Spaniei, este un oraș care va fura multe inimile multor turiști , făcându-i să se îndrăgostească de acest oraș plin de culoare. Aici se pot admira numeroase obiective turistice, simboluri ale Spaniei, cunoscute în întreaga lume! Muzeul Prado este unul dintre cele mai importante obiective culturale din această țară, adăpostind peste 8500 de tablouri, obiecte decorative, monede și alte exponate.

În acest oraș al Spaniei, vei putea admira operele de artă ale unor personalități desăvârșite, precum Diego Velázquez, Botticelli, Rembrandt sau Veronese. Tipărite în minte îți vor rămâne, de asemenea, Palacio Real, Piața San Miguel, Mănăstirea El Escorial, dar și La Puerta del Sol. Pentru iubitorii de sport care doresc o experiență de neuitat, un simbol al fotbalului este celebrul Santiago Bernabeu, un stadion impresionant care îi va aminti fiecărui microbist motivul pentru care iubește fotbalul!

 

Vezi și 4 din cele mai frumoase parcuri din Madrid! 

2. Barcelona

Cu o vastă istorie, capitala Cataluniei, Barcelona, dezvăluie zeci de obiective turistice care abia așteaptă să fie vizitate! În acest oraș se găsește cel mai cunoscut simbol din Spania, Sagrada Família. Aceasta a fost construită exclusiv din donații, iar în anul 2005 a intrat în patrimoniul UNESCO.

Poți vizita Muzeul Picasso, Muzeul de Artă Contemporană, iar Muzeul Ciocolatei îți va trezi apetitul pentru ceva dulce! În Barcelona se găsește Casa Batllo, una dintre capodoperele lui Gaudi, ce expune una dintre cele mai frumoase priveliști din oraș. Cadrul medieval al orașului este asigurat de Muzeul de Istorie, un obiectiv care se găsește în Piața Regelui și care transmite întreaga istorie a orașului! Barcelona îți va oferi o lecție de istorie, așa cum niciun alt oraș al Spaniei nu o poate face!

 

3. Valencia

Valencia, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Spaniei, te va surprinde de fiecare dată, indiferent dacă l-ai mai vizitat sau nu. Fiind al treilea oraș ca mărime din Spania, oferă atât de multe atracții turistice, încât niciodată nu va fi timp suficient pentru a-i cunoaște fiecare colțișor. Aici poți admira Grădinile Turia, face o vizită la faimosul Muzeu al Ceramicii sau la Galeria IVAM, obiective care vor oferi multe experiențe frumoase. 

Piața centrală din Valencia oferă posibilitatea de a cumpăra tot ceea ce îți dorești, bucurându-te de produsele proaspete de la peste 1000 de tarabe! Cu siguranță, Valencia îți  va rămâne în minte și în suflet pentru mult timp!

 

4. Palma de Mallorca

Dacă ești un fan înfocat al plajelor, Spania oferă una dintre cele mai celebre insule din lume, perfectă pentru un sejur relaxant, care te va ajuta să-ți  reîncarci bateriile atunci când toate lucrurile merg prost! Palma de Mallorca se află în Insulele Baleare și este cunoscută pentru atmosfera de vis pe care o oferă fiecărui vizitator! Plajele superbe, cu unul dintre cele mai fine nisipuri, gastronomia impresionantă și cultura din Spania îți vor da sentimentul că ai găsit tot ceea ce aveai nevoie într-un singur loc! 

Iubitorii de artă vor putea vizita Catedrala Gotică, monument istoric ce îi vor determina să aprecieze mai mult arhitectura spaniolă unică! Palma de Mallorca este un loc potrivit pentru fiecare, iar plictiseala nu se va instala niciodată!

 

5. Toledo

Deși este un oraș puțin mai mic, Toledo găzduiește anual numeroși turiști, care la sfârșitul sejurului pleacă cu multă tristețe în inimă, dar și cu numeroase amintiri din ,,sufletul” Spaniei, așa cum este considerat de oamenii captivați de farmecul său. Sinagoga del Transito este unul dintre cele mai celebre obiective turistice pentru cultura evreiască, fiind admirat de toți călătorii pentru arhitectura sa, asemenea unei alte sinagogi, Santa Maria la Blanca, recunoscută pentru motivele decorative din epoca maură.

În acest oraș din Spania, pasionații de arheologie vor putea da o fugă până la Muzeul de Santa Cruz, unde vor descoperi exponate chiar și din preistorie! Fiecare turist va găsi ceea ce caută! Este un loc perfect pentru iubitorii de cultură, istorie, dar și pentru cei îndrăgostiți de cumpărături!

 

Așadar, Spania este una dintre cele mai cunoscute țări atunci când vine vorba de multitudinea de obiective turistice, reușind să trezească cele mai frumoase sentimente în sufletul fiecărei persoane și făcând orice turist să își dorească să devină un localnic al acestei țări! 

 

Atunci când ne gândim la Spania și la tradițiile și obiceiurile spaniole, primele lucruri care ne vin în minte sunt siesta, coridele și dansatorii de flamenco. Însă, Spania are mult mai multe de oferit.

Spania este una dintre cele mai mari țări din Europa, ocupând cea mai mare parte a Peninsulei Iberice. Tradițiile, obiceiurile și cultura spaniolă sunt primii factori de care trebuie să ținem cont atunci când încercăm să o descoperim mai bine.

Așadar, haideți să descoperim împreună care sunt cele 7 tradiții și obiceiuri spaniole ce oferă țării o atmosferă festivă și o împodobesc într-o multitudine de culori.

1. La Tomatina

Multe dintre tradițiile spaniole datează de secole, însă există și o excepție. La Tomatina a apărut acum circa 60 de ani, când un grup de prieteni au început o luptă cu roșii în centrul orașului Buñol. Nu este clar cum s-a sfârșit, însă această luptă a stat la baza festivității. Din 1945, La Tomatina se ține în ultima miercuri a lunii august. În prezent, aceasta coincide cu festivitatea pentru Sfântul protector al orașului, iar participanții la acest eveniment folosesc peste 150.000 de roșii.

 

2. Los Tres Magos

Data de 25 decembrie este una cu însemnătate pentru majoritatea creștinilor din lume, în special pentru copii. De Crăciun, aceștia îl așteaptă pe Moș Crăciun, care le aduce cadouri dacă au fost cuminți. Însă, în Spania, copiii îi așteaptă pe Cei trei magi. În Spania, ziua de Los Magos este foarte importantă. Aceștia au fost magii de la răsărit, care au urmat steaua din Betleem până la locul nașterii lui Isus, aducând cu ei daruri de aur, smirnă și tămâie. În fiecare an, pe 6 ianuarie, copiii din Spania primesc cadouri și sărbătoresc împreună cu cei dragi ziua celor Trei Magi.

 

3. Jai-alai

Sportul joacă, de asemenea, un rol important pentru spanioli. Pe primul loc se află fotbalul (futbol în spaniolă), însă și jai-alai este practicat de mulți dintre spanioli. Jocul seamănă extrem de mult cu handbalul sau squash-ul. Pentru a arunca mingea sau pelota pe perete, jucătorii folosesc coșuri curbate, din răchită, numite cestas. Primul joc jai-alai a fost jucat în urmă cu aproape patru secole de către locuitorii din provincia bască.

 

4. Las Fallas

Un alt festival impresionant este Las Fallas, eveniment ce are loc în luna martie în orașul mediteranean Valencia. Las Fallas este o sărbătoare plină de viață, din care nu lipsesc focurile de artificii și fanfarele zgomotoase. Această tradiție a fost la început un omagiu pentru Sfântul Iosif, sfântul protector al Valenciei. Ultima seară a festivalului nu trebuie ratată, deoarece atunci se ard statuile mâché. Singura sculptură salvată este cea care primește titlul de cea mai bună figurină, urmând a fi expusă în centrul orașului. Celelalte sute de statui din carton sunt aprinse târziu în noapte, siguranța vizitatorilor fiind asigurată tot parcursul evenimentului de către pompieri.

 

5. La Fiesta de Fermin

La Fiesta de Fermin este printre cele mai populare sărbători spaniole, devenind un simbol al Spaniei. La Fiesta de Fermin se sărbătorește anual la mijlocul lunii iulie, alergarea taurilor făcând această sărbătoare atât de cunoscută. Mii de participanți străini, dar și localnici, ies în stradă în fiecare dimineață pentru a alerga în fața unei cirezi de tauri. Străzile sunt mereu copleșitor de pline, iar traseul periculos își are finalul la piața de tauri (Plaza de Toros) a orașului. Pe lângă alergarea taurilor, la această sărbătoare au loc și alte evenimente, precum și un spectacol cu focuri de artificii.

6. Semana Santa

Semana Santa este altă sărbătoare spaniolă ce are loc în orașul sudic Sevilia. Semana Santa (Săptămâna Sfântă) se traduce drept Săptămâna Paștelui. După cum este sugerat din nume, sărbătoarea are legătură cu Paștele, fiind de fapt o săptămână plină de procesiuni romano-catolice care țin până la Paște. În această săptămână sfântă avem parte de parade mascate pe străzi și caruri plutitoare cu figurine romano-catolice.

 

7. La Feria de Abril

După Semana Santa urmează La Feria de Abril, ce are loc tot în Sevilia. Este un spectacol mult mai vesel decât Semana Santa. Pentru La Feria de Abril se amenajează parcuri de distracție și sute de corturi, târgul fiind plin de localnici îmbrăcați în haine tradiționale și căsuțe unde se vinde mâncare. Atmosfera este una de vis, iar spectatorii se pot bucura printre altele și de muzică live. Ultima seară a evenimentului este marcată de focuri de artificii și dansuri flamenco ale mulțimii fericite.

 

Dacă Spania te-a atras, dă click aici pentru mai multe informații despre Guineea-Bissau!

Surse:

 1,504 total views,  4 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *