Sfaturi pentru un outfit vintage bărbătesc de vară

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
outfit
Foto: pexels.com

Deși ne place sau nu, trebuie să recunoaștem că anii ’90 și-au recăpătat valoarea în toate domeniile creative. Fie că vorbim despre muzică, fotografie, videografie sau îmbrăcăminte, această perioadă are o autenticitate aparte care cu greu poate fi uitată, mai ales de cei care și-au întâlnit adolescența în perioada respectivă.

La capitolul „outfit-uri”, barierele au fost sparte de către generația Z, generație care a îmbrățișat foarte puternic acest trend. Acele imagini pe care obișnuiam să le vedem pe Tumblr sau în diverse reviste ce activează pe nișa fashion, au devenit acum realitate și le poți vedea oricând, în orice pub, cafenea și chiar liceu, din întreaga Românie și nu numai. 

Nu știu de voi, dar și eu sunt un mare fan al acestui stil vestimentar sau mai bine spus trend, și cred că acesta a fost și motivul care m-a împins să iau decizia de a-ți da câteva sfaturi de care să ții cont atunci când creezi un outfit de acest gen.

1. Tricourile & cămășile 

Pentru a recrea o astfel de ținută inspirată de postările de pe Instagram, trebuie să ținem cont că în simplitate este cheia. Sunt sigur că nu ți-ar face plăcere din punct de vedere vizual să porți un tricou sau o cămașă foarte încărcată în ceea ce privește inscripțiile, mesajele sau desenele de pe acestea.

Îți recomand să alegi haine simple, cu un print minimalist, cu desene de dimensiuni reduse sau cu un mesaj bine încadrat, care să nu încurajeze la ură, rasism sau hărțuire de orice tip.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Răzvan Faur (@razvannfaur)

2. Jeans & Pantalonii

Inițial, jeanșii sau mai bine spus „blugii”, au fost descoperiți și fabricați pentru prima oară în anul 1847, însă de abia în anul 1950 s-au bucurat de o popularitate extraordinară și au început să devină populari în rândul tinerilor. Sunt absolut sigur că și tu ai măcar o pereche de jeans albaștri prin dulap, doar că nu știi cum să îi duci înapoi în anii ’80. 

Este simplu!

Asigură-te că sunt o idee mai lungi decât lungimea picioarelor tale, după care cu rapiditate și cu atenție, îi sufleci de 2 – 3 ori, cât să fie cu 2 – 3 cm mai sus de oul piciorului și să fie și la aceeași înălțime cu celălalt crac.

Asta, sau…

Îi poți lăsa la lungimea lor normală, adăugându-le un strop din personalitate ta, prin desene cu vopsea de textile sau cu simple tăieturi în genunchi. Încearcă mai multe tipuri de blugi, și alege-i pe cei în care te simți cât mai confortabil. 

Când vine vorba de pantaloni, încearcă să alegi culori pale, care să se asorteze cu tricoul sau cămașa pe care ai ales-o. Dacă preferi ceva mai îndrăzneț, îți recomand print-uri simple, precum carouri sau dungi și materiale foarte comode ca stofa sau bumbacul, care nu se scămoșează repede.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miho (@mmmmiho_)

3. Accesoriile

În cadrul acestui stil vestimentar, accesoriile sunt folosite pentru a transmite un aer mai artistic și mai școlăresc. Încearcă să combini între 3 și 5 accesorii, precum inele, lănțișoare, brățări, bandane, eșarfe, ceasuri, curele, genți, rucsacuri sau pălării, în așa fel încât să nu strici imaginea de ansamblu a întregului outfit și să nu fie greu de privit de către cei din jur.

La capitolul outfit-uri, barierele au fost sparte de către generația Z…

Șosetele se preferă a fi albe, deoarece au acea trăsătură care îl fac pe privitor să remarce simplitatea abordată și care, cel mai probabil, va fi și elementul care-l va face să-ți complimenteze întreaga ținută.

 

4. Papucii

Chiar dacă nu știai asta până acum, trebuie să îți spun că din garderoba unui consumator vintage NU pot lipsi sfintele perechi de Vans, Nike, Converse sau Adidas în stil Stan Smith. Și stai calm, nu e nicio problemă dacă nu deții o pereche de papuci de la astfel de firme, ceea ce contează e să se asorteze cu întregul outfit și să fie cuminți din punct de vedere estetic.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bastien (@tbr_bastien)

 5. Gecile

Sunt sigur că ai observat și tu, dar țin să-ți reamintesc! Geaca de blugi la un astfel de outfit e ca ciocolata caldă după săniuș, ca un duș rece după o zi caniculară de iulie, ca un… de fapt, cred că ți-ai dat seama. E INDISPENSABILĂ!!! 😉 Ideal ar fi să dispui de o astfel de geacă, în funcție de paleta de culori pe care ți-ai ales-o odată cu toate elementele de mai sus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niklas Rueth ???? (@niklinio)

 Și pentru că tot veni vorba de paleta de culori, trebuie să ții cont și de faptul că într-un outfit nu trebuie să cuprinzi mai mult de 3!

Ca un bonus, îți las mai jos un clip cu 15 idei de outfit-uri care s-au purtat anul trecut, și care încă mai sunt la modă:

 

 

Citește aici și despre 8 dintre cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei!

 1,360 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *