Rio de Janeiro în 5 locuri care merită vizitate

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rio de Janeiro, Río de Janeiro
Pixabay.com
Rio de Janeiro este și, probabil va rămâne pentru mulți, cel mai frumos oraș al lumii. Situat în America de Sud, mai exact în sud-estul Braziliei, Rio (prescurtare pe care localnicii orașului o folosesc adesea) deține cele mai frumoase plaje precum Copacabana ori Ipanema și, bineînțeles, cel mai frumos carnaval, Carnavalul de la Rio. Menționat pentru prima dată în istorie la 1 martie 1565, Rio a fost înființat în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei. 

Printre cele mai frumoase și surprinzătoare atracții turistice din Rio de Janeiro enumerăm:

1. Cristo Redentor

Situat pe muntele Corcovado, în pădurea Tijuca, Cristo Redentor (în traducere „Hristos Mântuitorul”) este un monument creat pentru a marca trecerea a o sută de ani de la declararea independenței Braziliei, și este folosit de obicei pentru diferite aniversări sau pelerinaje. Această construcție este una dintre cele mai mari statui ale Lui Iisus Hristos din lume, având o înălțime de 68 m și o întindere a soclului de 100 m2. Surprins am fost să aflu că Gheorghe Leonida, sculptor român, a avut sarcina de a crea extremitatea superioară a statuii, realizată din beton armat, acoperită mai apoi cu un strat de mozaic.

 

2. Sugarloaf

Sugarloaf este un vârf situat pe teritoriul orașului Rio de Janeiro, la intrarea în golful Guanabara pe o peninsulă care are ieșire la Oceanul Atlantic. Are o înălțime de 396 m și se spune că numele său face referire la asemănarea cu forma tradițională a zahărului rafinat concentrat. Este cunoscut în întreaga lume pentru telecabina și priveliștile panoramice din apropiere. Din punct de vedere geologic, este considerat parte a unei familii de aflorimente stâncoase.

 

3. Plaja Copacabana

Copacabana, poreclită de locuitori și „Mica prințesă a mării”, este una dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului Rio de Janeiro. Aceasta este ușor accesibilă și găzduiește oameni din toate clasele sociale. Volei-ul și frescobol-ul sunt cele mai practicate sporturi pe această plajă. Anul acesta, în urma răspândirii virusului COVID-19, un ONG a luat inițiativa de a înfige sute de trandafiri pe o mare suprafață din plajă în memoria celor 500.000 de oameni care au murit în urma infectării cu acest virus.

 

4. Tijuca

Tijuca („mlaștină” în limba română) este un cartier din zona de nord a orașului Rio de Janeiro ce cuprinde piețele Afonso Pena și Saens Peña. Acest cartier are aproape 150.000 de locuitori și are ca vecini cartierele Maracanã, Praça da Bandeira, Vila Isabel, Andaraí, Grajaú și Alto da Boa Vista. În principal, acesta reprezintă un district de clasă mijlocie, locuit în trecut de familii imigrante portugheze și ale unor ofițeri militari din acea perioadă. De asemenea, Tijuca deține 3 dintre principalele școli de samba din Rio de Janeiro, care, împreună, au câștigat mai bine de 10 premii la diverse concursuri sau festivaluri dar și multe favele, cum ar fi Turano, Casa Branca, etc.

 

5. Carnavalul de la Rio

Precum bine știți, Carnavalul de la Rio este unul dintre cele mai faimoase carnavaluri din lume, care datează încă din anul 1973. Ținut anual înainte de Postul Mare, acest carnaval este carnavalul culorilor atât din punct de vedere al costumelor realizate manual prin investiția a zeci de sponsori dar și prin diversitatea culturilor, a ideilor, și bineînțeles a mâncării. Pe toată durata evenimentului, au loc o serie de spectacole pe Sambodromo, locul unde zeci de mii de brazilieni și turiști se adună an de an pentru a admira munca pe care au depus-o dansatorii și actorii, încă de la sfârșitul carnavalului de anul trecut. 

Cele mai frumoase elemente al acestui eveniment sunt deghizarea și focul de artificii, care marchează încheierea carnavalului. Ce poate fi mai frumos decât să fii una cu orașul?

Dacă crezi că Rio de Janiero e prea mult pentru tine, ce-ai zice de La Rioja, o călătorie în una din cele 17 regiuni din Spania?

Citește și: Top 7 carnavaluri considerate cele mai spectaculoase din lume.

 

Sursă: https://ro.wikipedia.org/wiki/Rio de Janeiro

 1,398 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *