Pomeranian: 5 motive pentru care ar trebui să ai un câine din această rasă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Poméranien : 5 raisons pour lesquelles vous devriez avoir un chien de type Poméranien
Pomeranian © Andreea Mihăilă

Aproape toți oamenii din această lume iubesc animalele, fie că este vorba de pisici, câini, păsări sau orice altceva. În ceea ce privește câinii, unii dintre noi au o pasiune pentru rase mici, medii sau mari. Printre câinii de talie mică, găsim minunatul pomeranian, rasa care m-a impresionat cel mai mult. 

Pomeranienii fac parte din rasa de câini de jucărie, datorită dimensiunii lor mici. Au un aspect foarte frumos și o blană mătăsoasă, care este, în principiu, albă, cu o tentă maro. Există și alte culori ale acestei rase de câine, cum ar fi negru, gri, portocaliu; unii pomeranieni au blana formată dintr-un amestec al acestor culori. Ei sunt câinii de companie perfecți pentru a-ți arăta dragoste și afecțiune, care, desigur, va fi reciprocă.

Înainte de a avea un pomeranian, este bine să vă informați și documentați foarte bine despre această rasă. Sunt foarte delicați și necesită foarte multă atenție. În ceea ce privește tendința lor de a lătra… Doamne! Sunt foarte, foarte energici.

Deși au tendința de a lătra mult, de a cerși atenție 23 din 24 ore pe zi, de a te urmări peste tot, senzația pe care o ai atunci când ajungi acasă și vezi pufoșenia aceea plină de energie si fericire îți îmbunătățește ziua. Este un sentiment minunat!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Kiko Mihaila (@kikothepomm)

Din propria experiență, dacă-ți dorești un pomeranian, te sfătuiesc să-l îngrijești foarte bine, deoarece este predispus la diverse boli, la a-și rupe oasele sau la a răci. Am decis să îți ofer 5 motive pentru care merită să ai un pomeranian.

1. Un pomeranian nu necesită mult spațiu

Pomeranienii nu necesită mult spațiu pentru a se juca, o pot face destul de bine într-o singură cameră. De asemenea, nu este necesar să îi plimbați foarte mult; după 10-15 minute de plimbare sau alergare, deja au obosit. 

Singurele lucruri de care au nevoie sunt mingi și jucării de pluș și poți uita lejer că ai un câine în casă. Depinde, uneori, este nevoie să îi fii partener de joacă. Uneori, asta însemnând cel puțin 8 ore pe zi.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Kiko Mihaila (@kikothepomm)

2. Este ușor de dresat această rasă?

Un pomeranian este ușor de educat să-și facă nevoile doar afară, deci nu trebuie să îți faci griji că o să-ți distrugă casa. Pe lângă rolul de animal de companie, un pomeranian este tot timpul în alertă și te anunță din timp atunci când cineva străin este în casă sau dacă ceva ciudat se întâmplă. Ba chiar are abilitatea de a te auzi de când ești la ușa blocului, deși tu locuiești la etajul 5. De asemenea, te anunță la orice oră din zi sau din noapte atunci când vecinii folosesc liftul.

3. Au o poftă mare de mâncare

Un pomeranian mănâncă orice, deci nu trebuie să-ți faci griji că duce lipsă de nutrienții necesari pentru sănătate. Îi poți da mâncare obișnuită pentru câini, nu sunt deloc pretențioși la acest capitol. Îl poți hrăni cu mâncare normală, pe care o găsești la Pet Shop-uri (eu prefer Royal Canin – mini adult). Dacă îl obișnuiești cu mâncare umedă, o să ai surpriza să te trezească în toiul nopții pentru o porție. Nu foarte târziu, pe la 2-3 dimineața.

4. Un pomeranian este un animal de companie excelent pentru familii

Un pomeranian este foarte jucăuș și curios, această rasă fiind, de altfel, și foarte inteligentă. Poate înțelege anumite ordine și te poate asculta foarte bine. Întâi, trebuie să asculți tu de el, desigur.

5. Un pomeranian are nevoie de o activitate fizică minimă

Nu este nevoie să-l plimbi foarte mult în fiecare zi. Dacă îl scoți pentru o plimbare scurtă dimineața și seara, este mai mult decât suficient. Datorită acestui fapt, este câinele perfect pentru persoanele în vârstă care își doresc un animal de companie iubitor și simpatic, alături de care pot petrece timp de calitate, fără a fi nevoie să facă mult efort fizic. Te atenționez că, dacă ai o grădină și o minge la care pomeranianul are acces, o să ai parte de scandalul anului dacă încerci să-l bagi în casă… 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Kiko Mihaila (@kikothepomm)

Pomeranienii pot trăi până la 12 ani sau chiar mai mult dacă sunt crescuți într-un mediu sănătos. Sunt câini foarte frumoși și te asigur că vei primi foarte multe complimente de fiecare dată când ieși cu el.  

Să ai un pomeranian este ca și când ai avea paradisul și iadul în același timp. De obicei, doarme toată ziua și ajungi să uiți că îl ai în casă, însă noaptea se activează și… Doamne! Ține cont de faptul că și tu, la rândul tău, trebuie să ai același nivel de energie odată cu el.

Toți câinii sunt frumoși, indiferent de rasă și toți ar trebui iubiți și îngrijiți în aceeași măsură. Dacă și tu îi iubești, îți recomandăm 10 cărți despre câini care merită citite dacă ești un iubitor al animalelor.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *