Pisicile își arată afecțiunea prin aceste 9 modalități bizare

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
gatti, les chats, gatos, O dia mundial do Gato
Photographie: pexels.com

Traducere: Neațu Alexandra Georgiana

Este adevărat că majoritatea persoanelor consideră că pisicile sunt unele dintre cele mai bizare animale. Cu toate acestea, pisica are doar un mod mai neobișnuit de a-și arăta afecțiunea. Acestea fiind spuse,  să vorbim despre cele 9 modalități prin care pisicile își arată afecțiunea.

Există tot mai multe persoane care își împart căminul cu un animal de companie, cele mai preferate fiind câinii și pisicile. Astfel, majoritatea oamenilor spun că pisicile sunt foarte ciudate și că au un mod neobișnuit de a-și arăta afecțiunea. În plus, acest aspect a fost demonstrat prin numeroase studii, precum cel realizat de The List’s, în care mai multe persoane au fost întrebate care este animalul de companie preferat. Astfel, rezultatele nu au fost atât de surprinzătoare, arătând că 60% dintre persoane preferă câinii, în timp ce doar 23% dintre cei incluși în acest studiu s-au identificat ca fiind iubitori de pisici.

În realitate, pisicile sunt animale de companie foarte afectuoase, dar probabil au nevoie de mai mult timp de acomodare cu oamenii decât câinii. Pisicile își arată afecțiunea în moduri mai puțin evidente, dar mai speciale. Din acest motiv, persoanele care nu au avut niciodată o pisică drept animal de companie nu pot înțelege personalitatea foarte complexă a acestor feline. Mai mult decât atât, aceste aspecte depind foarte mult și de personalitatea pisicii. Întrucât nici toți câinii nu sunt la fel de afectuoși sau prietenoși ca alții, la fel de bine există și pisici mai afectuoase decât altele.

Iată cele mai comune modalități prin care pisicile își arată afecțiunea:

  • Atunci când pisica își folosește ghearele pentru a-ți face masaj.
Foto: pexels.com

Deși acest gest poate fi uneori dureros, intenția pisicii nu este să te rănească. În realitate, acest gest reprezintă o amintire a felinelor din primele zile de viață. Astfel, cu mișcări foarte ferme, pisica obișnuia să maseze sânul mamei pentru a găsi sursa de lapte.

Este o idee foarte bună să-i tăiați ghearele pisicii pentru a vă asigura că aceasta nu vă rănește de-a lungul masajului.

  • „Cadourile” pe care le aduce pisica ta sunt printre cele mai ciudate…dar, în final, sunt tot cadouri.

Cei care au deja pisici știu că uneori acestea oferă cadouri stăpânilor lor. Aceste feline pot aduce de la cele mai obișnuite obiecte până la cele mai bizare și le așază în locuri unde tu le observi, precum covorul sau patul. Cadourile sunt și mai ciudate când pisica își petrece timpul în afara casei. Astfel, puteți găsi cadouri precum păsări, șobolani, șopârle, muște, gândaci și chiar râme. Cu toate acestea, cadourile reprezintă una dintre modalitățile prin care pisica își arată afecțiunea, respectul și recunoștința.

  • Când pisica își alătură capul de fața ta, aceasta îți arată că îți aparține.

Pisicile fac acest gest, deoarece au glande care eliberează și absorb parfumuri, acestea regăsindu-se în tot corpul. Astfel, ele se gudură pentru a-și eticheta stăpânii sau alte pisici. Acesta este considerat un gest care întărește relația dintre stăpân și pisică.

  • Când pisica se uită la tine și clipește rar.
Foto: pexels.com

Gestul acesta este asemănător unui „sărut cu ochii”, deoarece pisicile fac contact vizual doar cu persoanele pe care le iubesc și în care au încredere.

  • Pisicile își arată afecțiunea lăsându-te să le mângâi burtica.

Așa cum am menționat deja, pisica este unul dintre cele mai prudente animale și atunci când își arată burtica, acestea îți spun că ești o persoană de încredere. În plus, acest lucru poate fi interpretat și ca o invitație la joacă.

Dacă o pisică face acest gest în prezența ta, ar trebui să te simți onorat, deoarece nu multă lume capătă încrederea acestui animal.

  • Când pisica se gudură pe lângă tine.

Pisica ta începe să se gudure la picioarele tale când ajungi acasă? Prin acest gest, ele își marchează teritoriul. Astfel, pisica își va da seama că o persoană cunoscută a intrat pe teritoriul ei.

  • Când pisica toarce zgomotos.

Majoritatea oamenilor cred că pisicile torc tot timpul, dar acest stereotip este fals. În realitate, pisicile au două moduri de a toarce, dar atunci când torc zgomotos, acestea își arată afecțiunea față de tine.

  • O pisică te va mușca pentru că te iubește.
Mușcând stăpânii, pisicile își arată afecțiunea.
Foto: pexels.com

Se spune că pisica are două maniere de a mușca: o mușcătură care doare și alta care gâdilă. Aceasta din urmă nu este menită să doară și pisica vrea să îți arate în acest fel afecțiunea. În cazul în care pisica ta te mușcă, înseamnă că te consideră egalul ei și că vrea să te joci cu ea.

  • Când pisica te urmărește peste tot.

Unele pisici se comportă adesea ca niște câini. Astfel, își urmăresc stăpânii peste tot, ceea ce înseamnă că îi iubește foarte mult. Cu toate acestea, dacă pisica ta nu face la fel, nu trebuie să te îngrijorezi. Cel mai probabil, pisica nu face acest gest pentru că este independentă sau pur și simplu leneșă.

Încă ai impresia că pisicile sunt ciudate? Eu cred că sunt animale cu o personalitate complexă și prea puțin înțelese de ființele umane.

 

Aici poți găsi articolul și în limba portugheză: Os gatos mostram a afeição por meio dessas 9 modalidades esquisitas.

 

Sursă: https://www.omofon.com/10-moduri-prin-care-pisica-isi-exprima-dragostea-fata-de-tine

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *