Noi declarații despre pompierii români trimiși în Grecia

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Zilnic apar noi declarații îmbucurătoare pentru români datorită eforturilor depuse de pompierii salvatori. Au devenit eroi din clipa-n care au pășit în Grecia și-au pus umăr de la umăr pentru stingerea flăcărilor uriașe din pădurile elene.

 

Grecii rămași fără case, văzându-și gospodăriile și munca lor de-o viață arzând, plâng și mulțumesc pompierilor români, iar pompierii greci îi laudă fără rețineri

Vreau să vă mulţumesc că ne ajutaţi. E a doua zi în care cooperăm. Cooperăm excelent, pompierii români sunt foarte profesionişti, declară comandantul misiunii din Grecia Vasilis Bikas, citat de Digi24.

Sunt, efectiv, considerați salvatori ai insulei și, în ciuda condițiilor grele de lucru, pompierii fac eforturi supraomenești. Din cauza temperaturilor foarte ridicate și a fumului greu de suportat, turele de muncă durează 6 ore. Cu echipamentul de aproape 20 de kilograme pe ei, la temperaturi de peste 40 de grade, cu focul care câștigă vizibil tot mai mult teren, pentru pompierii români pare că nu există nu se poate. Un pompier bea peste 12 litri de apă pe zi într-o intervenție ca aceasta pentru a rezista, povestește Vlad Ungar, jurnalist TVR.

Cel mai tânăr pompier are 20 de ani, este din Brașov și declară că „Nu mi-e frică, pentru că sunt antrenat, suntem bine pregătiţi şi am mai fost la intervenţii grele la mine în judeţ. Cei de acasă să nu-şi facă griji”, pentru reporterii de la Libertatea. 

 

Mai mulți reporteri români au mers în țara care, până nu demult, era destinația perfectă pentru vacanță și-au rămas surprinși de cum au fost întâmpinați.  Romania, Romania. We love Romania! au fost uralele cu care grecii au întâmpinat mașina reporterilor TVR.

Vlad Ungar, jurnalist TVR, împreună cu operatorul Relu Calotă au mers și ei pe insula Evia și povestesc despre munca și efortul pompierilor din mijlocul infernului:

Pe munte, pe un teren accidentat i-am găsit pe pompierii români care luptă cu focul. Și chiar luptă pe bune, au ridicat drona să vadă exact cum se extinde incendiul, au cartografiat drumuri și au folosit echipamente ultramoderne. Pompierii din alte țări nu aveau așa ceva, deși dornici să ajute, privindu-i pe unii dintre ei, aveai senzația că au venit să stingă incendiul uriaș cu găleți cu apă.

Funcționează împreună ca un mecanism perfect, nu degeaba presa elenă a scris că par veniți din altă lume. Chiar sunt buni ai noștri. Se tot înlocuiau unii pe alții într-o zonă de platou a muntelui, iar de acolo când te uiți în sus pe versant vezi doar flăcări și fum. Mult fum. Iar ei nu fac pauză. 

 

Surse:

 

Citește și: Impresionați de eforturile pompierilor români, Grecii îi compară cu niște… extratereștri

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *