Muzica – 3 dintre puterile sale incredibile

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
musique, muzica, musica
pixabay.com

În acest articol ne-am decis să vorbim despre puterea incredibilă pe care o deţine muzica, deoarece, fără existenţa ei, lumea nu ar mai fi la fel de frumoasă. Prin urmare, ai ascultat vreodată un cântec atât de frumos încât să te emoţioneze până la lacrimi?

 

Suntem mai mult decât siguri că ai experimentat acest lucru nu doar o dată în viață, ci de mai multe ori. Ştim, de asemenea, că ai melodii favorite pe care le asculţi de atât de multe ori pe zi, încât le ştii pe de rost. Ştim şi că sunt momente în care închizi geamurile astfel încât vecinii să nu poată striga la tine Mai taci odată!” atunci când încerci să cânţi.

Motivul pentru care ştim toate acestea e pentru că şi noi le-am făcut, la rândul nostru, măcar o dată în viaţă.

Astfel, putem confirma, fără dubii, că muzica este precum un drog sau ca să fim sinceri, este precum un leac pentru suflet. Însă, atunci când suntem copii, nu realizăm importanţa ei, ci doar la maturitate.

În copilărie, mulţi credeam că muzica este doar pentru petreceri şi divertisment. Cu toate acestea, ulterior, după întâmplări mai puțin fericite, cu toţii am început să ne folosim de muzică pentru a ne vindeca sufletul de durere şi tristeţe.

Chiar dacă momentele grele trec, muzica continuă să reprezinte  o componentă esenţială în viaţa noastră, deoarece fără ea avem impresia că nimic din jurul nostru nu are sens. Mai mult decât atât, nu suntem singurii care spun că muzica este un leac pentru suflet, sunt specialişti care afirmă acest lucru. 

Conform Dr. Oliver Sacks:

Muzica se imprimă în creierul nostru mai profund decât orice experienţă umană… Muzica ne aduce înapoi dorinţa de a trăi atunci când nimic altceva nu o mai poate aduce.

Prin urmare, după mult timp de contemplare, putem spune că totul este clar pentru noi şi din acest motiv vrem să-ţi reamintim şi ţie. 

Muzica este, pur şi simplu, foarte importantă. Ne place să o considerăm o fântână a vieţii. Fără ea nimeni nu poate umbla cu capul în nori. Doar cu ajutorul ei putem înfrunta obstacole care, la un moment dat, pot părea imposibile și putem visa cu ochii deschişi şi ne putem transforma în super eroi.

Nu contează cine suntem, unde ne aflăm sau cum ne folosim de timpul pe acest pământ, cu toţii avem un lucru în comun, dragostea pentru muzică.

În continuare, pentru a demonstra că muzica are o putere incredibilă, vom menţiona câteva aspecte importante.

1. În primul rând, muzica este singurul lucru care ne face să cântăm, chiar dacă nu avem talentul necesar. Nimeni nu se va opri din cântat când vine vorba de melodia favorită doar pentru că nu are o voce de privighetoare.

2. În al doilea rând, de multe ori se întâmplă să fredonăm versurile cântecelor care nu ne plac şi după avem impulsul de a spune cu voce tare: De ce continui să fredonez melodia asta stupidă?” Puterea muzici este atât de mare încât ajunge să ne placă anumite melodii chiar dacă nu vrem acest lucru.

3. În ultimul rând, muzica este precum un drog, deoarece o luăm razna atunci când nu găsim căștile sau le pierdem. Este oribil când se întâmplă asta, pentru că, pur şi simplu, nu mai putem face lucrurile cum trebuie şi începem să ne gândim care mai este sensul vieţii acum că am pierdut unicul lucru care ne aducea atât de multă linişte sufletească.

În concluzie, putem afirma că muzica ne pune sufletul la loc, bucată cu bucată şi, îl menţine acolo. De aceea este foarte important să acceptăm că avem nevoie de muzică în viaţa noastră, fiind singurul lucru care ne permite să ne deconectăm de la această realitate nebună în care trăim.

Dacă vrei să descoperi mai multe informaţii despre minunata lume a muzicii, citeşte articolul despre cele 5 albume care te vor iniția în lumea limbilor romanice!

 1,176 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *