Madrid: 5 locuri pe care trebuie să le vizitezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Sabina-Aurora Nicolae

Madrid, capitala Spaniei, este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, oferind nenumărate destinații și locuri în care să te pierzi.

Ce are acest oraș așa de special și de ce trebuie să-l vizitați? Există atâtea motive pentru a planifica o vizită în Madrid, iar în acest articol vă vom descrie 5 destinații turistice pe care trebuie neapărat să le vedeți.

1. Parcul Retiro

Parcul Retiro sau Parcul Buen Retiro este considerat unul dintre plămânii Madridului. Parcul se întinde pe 118 hectare și vă va oferi o adevărată oază de liniște chiar în inima Madridului.

Parcul a fost construit în anul 1632 în folosul regelui Filip al IV-lea și al familiei sale.

Sunt o multitudine de lucruri de făcut în El Retiro. Vă puteți lăsa purtați de drumurile care vă vor duce la încântătoarea Rosaleda, grădina cu trandafiri, cunoscută și sub numele de Grădina lui don Cecilio.

Al doilea punct de interes pentru turiști este Palatul de Cristal, construit în 1887, unde puteți admira expozițiile de artă gratuite. În același an, împreună cu Palatul, la mică distanță, a fost construit lacul artificial.

Plimbându-vă prin El Retiro veți ajunge la iazul artificial de unde puteți închiria bărci. În apropiere de iaz se află Monumentul lui Alfonso al XII-lea, inaugurat în 1922, unde în fiecare duminică veți vedea multă lume bucurându-se de peisaj.

aaa

2. Puerta del Sol

O imagine emblematică a Madridului este Puerta del Sol, reprezentând unul dintre cele mai importante locuri din Madrid. Nu este doar centrul geografic al Madridului, ci și al întregii Spanii.

În această piață se găsește kilometrul 0 al șoselelor din țară.

Este una dintre cele mai vestite piețe din Madrid. La orice oră din zi este plină de lume care face poze sau care vine aici doar pentru a se bucura de frumusețea locului. Alt element popular al pieței este ceasul Casei Regale a Poștei care marchează intrarea în noul an, concomitent cu cele 12 bătăi ale clopotului.

În plus, sunt diverse statui pe care le puteți admira, însă cea mai importantă, considerată de asemenea simbolul Madridului, este cea a Ursului și a Copacului de căpșuni (Arbutus unedo). Statuia a fost inaugurată în 1967 și măsoară 4 m înălțime.

aaa

3. Plaza Mayor

La câțiva pași de Puerta del Sol, veți întâlni Plaza Mayor. Piața a fost folosită pentru execuțiile din timpul Inchiziției și a servit ca loc de întâlnire și anunțuri de-a lungul istoriei. În ciuda celor trei incendii suferite de-a lungul timpului, Plaza Mayor continuă să se mențină în aceeași stare.

În mijlocul pieței se află statuia ecvestră a Regelui Filip al III-lea, construită în 1616 de Giambologna și Pietro Tacca, fiind un cadou din partea Ducelui Florenței pentru regele spaniol. Iar dacă vizitați Plaza Mayor, trebuie să mergeți și la Piața San Miguel. Acolo puteți degusta tapas (aperitive tipic spaniole) apetisante de cea mai bună calitate.

aaa

4. Muzeul Prado

Muzeul Prado este cel mai cunoscut muzeu din Madrid. Acesta a fost inaugurat în 1819 și este creația lui Juan de Villanueva. Are una dintre cele mai semnificative și interesante colecții de artă din secolele XIV-XIX.

În Prado veți găsi opere maestre ale unor mari pictori, cum ar fi Goya, Velázquez, El Greco sau Rubens. După ce vă relaxați în El Retiro, puteți beneficia de un bilet gratuit pentru a vedea muzeul și pentru a admira cele mai importante tablouri.

aaa

5. Gran Vía

Înconjurat de edificii monumentale și aglomerat la orice oră, Gran Vía este cel mai popular bulevard din Madrid.

Mulți spun că este versiunea locală a Broadway-ului din New York.

Pentru ca acesta să fie construit, a fost necesară demolarea a peste 300 de case. Deși au fost afectate 50 de străzi, datorită acestui bulevard s-a realizat o mai bună comunicare între centrul Madridului și nord-vestul orașului.

aa

Cum să-ți petreci timpul aici?

Ei bine, există atât de multe opțiuni că nu veți avea timp pentru toate. În Gran Vía veți găsi cinematografe, teatre, restaurante și buticuri.

Nu mai pierdeți timpul, cumpărați un bilet cu destinația Madrid!

  • Dacă ești pasionat de istoria Spaniei, poți citi acest articol, despre regina Isabel a II-a.
  • Poți citi acest articol și în spaniolă aici.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *