Kortrijk: primul oraș din Belgia care amplasează o bancă pentru alăptarea în public 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
lactancia , Belgia, alaptare,alaptarea
Foto: pixabay.com
În Belgia, mai exact în orașul Kortrijk din Flandra de Vest, a fost amplasată prima bancă pentru alăptarea în public. Aceasta a fost poziționată chiar în piața centrală și are ca scop încurajarea alăptării, mai ales în zonele publice. 

 

Cu toate că Belgia este o țară extrem de dezvoltată din toate punctele de vedere, alăptarea rămâne încă un subiect greu de digerat pentru unii. Puțini înțeleg faptul că alăptarea este hrana principală pentru bebelușii cu vârsta cuprinsă între 0-6 luni, iar asta intimidează foarte mult proaspetele mămici. 

Aceste reacții de dezaprobare pot să le îngreuneze mamelor găsirea unui spațiu sigur în care să alăpteze odată ce au ieșit din casă. Părinții își ajută copiii să crească, iar hrănirea lor este cu siguranță o parte importantă a acestui proces firesc. Atunci când o femeie alăptează, mai ales în primele etape ale vieții bebelușului său, acest lucru trebuie să se facă de 12 ori pe zi și, uneori, mai mult, a precizat Nele Wouters, purtătoarea de cuvânt a proiectului Opgroeien inițiat de Kind en Gezin.

Să nu uităm că alăptarea în public este protejată de lege în Belgia

Așadar, dacă o mama se simte molestată făcând acest lucru, poate chema poliția, iar agresorul poate fi amendat. Cu toate acestea, puține sunt mamele care cheama poliția și preferă să-și schimbe locul ori să înceteze, pentru moment, alăptarea. 

Fie că se întâmplă pe o stradă comercială, acasă, în bibliotecă, în tren sau într-un parc de distracții, dacă unui copil îi este foame sau sânul mamei este plin, alăptarea ar trebui să fie perfect normală, la fel ca și pomparea laptelui în exces, a adăugat Wouters.

Firma Elvie, creatoare de tehnologie inovatoare destinate mamelor, a conceput și această bancă, iar ea va rămâne toată luna august în piața centrală. Pe lângă ideea de alaptare, banca a fost gândită cu un loc pentru a facilita schimbarea scutecelor sau pentru somnul bebelușului. 

Datele arată că în 2014 procentajul mamelor care își alăptau copilașii în public era de 69,7%, crescând ulterior la 74,7%, în anul 2020. Tot în Belgia întâlnim și harta alăptării publice în siguranță, adică punctele în care mamele își pot hrăni bebelușii sau pot să-și pompeze laptele.

 

Surse:

 

Citește și: Alăptarea: pe cât de importantă, pe atât de controversată

 1,583 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *