Jocurile Olimpice – 5 dintre cei mai înstăriți sportivi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
jeux olympiques, Jocurile Olimpice , olympia, olympic games, olympiad-1535218.jpg
Pixabay.com
Jocurile Olimpice au o istorie ce datează din Antichitate, având loc pentru prima dată în Olympia, în anul 776 î.Hr. Pierre de Coubertin, cunoscut ca părintele Jocurilor Olimpice, a făcut posibilă reluarea lor în anul 1896 la Atena. De atunci, Jocurile Olimpice au loc o dată la patru ani, iar numărul sportivilor înscriși crește de la o ediție la alta.

 

1. Ion Țiriac

De-a lungul vremii, mulți sportivi de performanță au devenit campioni olimpici și au strâns averi uluitoare. Printre ei se numără chiar Ion Țiriac, cel ce ocupă poziția întâi ca cel mai bogat sportiv de la Jocurile Olimpice. Acesta este cunoscut ca un jucător profesionist de tenis, dar și ca jucător de hochei pe gheață. Ion Țiriac a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în anul 1964 alături de membri ai echipei de hochei pe gheață a României. În acel an, Jocurile Olimpice de iarnă au fost organizate în Innsbruck, Austria. Conform revistei Forbes, averea lui Ion Țiriac este estimată la 1,28 bilioane $.

2. Anna Kasprzak

Anna Kasprzak este o călăreață daneză de dresaj în vârstă de 32 de ani care a reprezentat Danemarca la Jocurile Olimpice la Londra în 2012 și la Rio de Janeiro în 2016.  În 2012 a ocupat poziția a patra alături de colegii ei, dar cel mai remarcabil rezultat a fost cel individual din 2016 ocupând poziția a 14-a. Palmaresul ei conține șanse medalii de bronz și una de argint la diferite campionate europene. Tânăra călăreață are o avere de 1 miliard de lire sterline, mama ei fiind proprietara brandului de pantofi danezi ECCO.

3. Roger Federer

Roger Federer, celebrul jucător de tenis de câmp, născut în Binningen, Elveția, a obținut în anul 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, medalia de aur, iar în anul 2012, la Londra, a câștigat o medalie de argint. La Londra, Roger a cedat după aproape 4 ore și jumătate de joc împotriva lui Juan Martin del Potro. Din nefericire, în anul 2016 nu a putut participa la Jocurile Olimpice, din cauza problemelor de sănătate.

Știai că…?!

  • Tenismanul elvețian a înregistrat cel mai mare record, deținând poziția întâi în clasamentul ATP timp de 310 de săptămâni.
  • În copilăria sa, acesta dorea să devină inițial fotbalist.
  • În anul 2003 a înființat o fundație ce îi poartă numele pentru ajutorarea copiilor din Africa de Sud.
  • Pe 23 decembrie 2006 a vizitat copiii familiilor afectate de tsunamiul din Oceanul Indian.
  • Avere estimată: $450 milioane.

4. Lionel Messi

Lionel Messi, considerat cel mai bun jucător de fotbal din generația sa, a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice organizate în China, la Beijing, în anul 2008, și a câștigat medalia de aur alături de naționala Argentinei . Averea sa este estimată la 436 milioane de lire sterline.

Câteva lucruri pe care probabil nu le știi despre fotbalistul argentinian:

  • Lionel Messi este ambasadorul bunăvoinței UNICEF.
  • În anul 2012, Messi s-a oferit să plătească tratamentul unui copil în vârstă de doar 6 ani pe nume Valid Kashash. Băiatul suferea de deficiența hormonului de creștere, acest lucru fiind un inconvenient pentru cariera sa ca viitor jucător de fotbal. De această deficiență a suferit și Lionel Messi, Barcelona fiind echipa ce i-a oferit șansa de a se vindeca. Din acest motiv, Messi a simțit nevoia să întoarcă binele primit.
  • Diego Maradona, fostul fotbalist și antrenor de origine argentinian, și-a arătat admirația față de Messi, considerându-l succesorul său.

5. Serena Williams

Serena Williams este cea mai bună jucătoare din istoria tenisului care a adunat averi imense în urma premiilor obținute ca sportivă (163 milioane de lire sterline). Palmaresul său este excepțional: 73 titluri WTA. Aceasta a participat la Jocurile Olimpice de vară în anii 2000, 2008, 2012 și 2016. Anul acesta a refuzat participarea la Jocuri din motive personale, motivul primordial fiind fiica sa, Olympia, de care nu își dorește să se despartă pe parcursul competiției. Aceasta a declarat:

Nu am petrecut 24 de ore fără fiica mea, așa că răspunsul este evident. Suntem cele mai bune prietene. Sunt mai multe motive. Nu m-am gândit prea mult la Tokyo, pentru ca ar fi trebuit să aibă loc anul trecut. Vor avea loc anul acesta, dar încă este pandemie și trebuie să iau în considerare lucrurile astea. Apoi mai sunt și turneele de Grand Slam. Sunt prea multe.

SURSE:

Citește și: Tokyo 2020: Ancuța Bodnar și Simona Radiș – Fetele de ,,Aur’’ ale României.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *