Jeff Bezos devine pe 20 iulie 2021 al II-lea miliardar care zboară în spațiu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Racheta New Shepard construită de compania Blue Origin (fondată de Jeff Bezos în anul 2000) a realizat primul zbor cu patru pasageri la bord.

 

Membrii echipajului

Echipajul a fost alcătuit din membrii extrem de diferiți din numeroase puncte de vedere, de la mediul de proveniență până la vârstă.

1. Jeff Bezos

Jeff Bezos este un antreprenor american, un pion important în comerțul electronic, fondator și CEO al companiei Amazon.com, care a devenit sub conducerea sa cea mai mare companie cu vânzări on-line. Compania valorează în zilele noastre peste 1.700 de miliarde de dolari la bursă.

Conform revistei Forbes, averea lui Jeff Bezos este estimată la circa 200 de miliarde de dolari.

Acesta declară că este pasionat de inovaţii ştiinţifice şi de spaţiu’, astfel renunţat recent la conducerea Amazon pentru a-și dedica timpul unor noi aventuri, începând cu expediţiile spaţiale.

2. Mark Bezos

Ce şansă unică nu doar de a trăi această aventură, dar şi de a o face alături de cel mai bun prieten! (Mark Bezos, Agerpres)

Fratele mai mic cu 6 ani al lui Jeff a fost invitat în această călătorie. Jeff își consideră fratele cel mai bun prieten’ și chiar cea mai nostimă persoană dintre apropiații săi.

3. Wally Funk

Ocupând locul de invitată de onoare, aviatoarea Wally Funk a devenit cea mai vârstnică persoană ce călătorește în spațiu. Primele lecții de zbor le-a luat la doar 9 ani, în prezent având la activ 19.600 de ore de zbor. Anul 1983 marchează prima dată în care Wally Funk ajunge în spațiu.

4. Olivier Daemen

La polul opus, Oliver Daemen în vârstă de doar 18 ani, a devenit cel mai tânăr astronaut din istorie. Acesta este pasionat de Lună și de rachete încă de la vârsta de 4 ani. În toamnă urmează să înceapă studiile de fizică la Universitatea din Utrecht, Olanda.

Momente importante ale călătoriei

  • Ora 15:30 – Pasagerii se află la bord și sunt pregătiți să zboare în spațiu, decolând de la baza din Texas.
  • Ora 16:10 – Racheta New Shepard a decolat spre spațiu. Echipajul a petrecut câteva minute la o altitudine de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.
  • Ora 16:23 – Racheta a aterizat pe Pământ. Bezos și ceilalți trei astronauți au ajuns, în siguranță, pe Pământ.
  • Ora 16:35 – Este cea mai bună zi din viața mea, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranță pe Pământ.

Alegerea acestei zile nu este întâmplătoare, căci pe 20 iulie, în urmă cu 52 de ani, omul a pășit pentru prima dată pe Lună.

Cerințele pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care dorește să călătorească în spațiu la bordul New Shepard

  • Vârsta minimă de 18 ani
  •  Înălțime între 1,52 și 1,93 metri și între 49 și 101 kilograme în greutate.
  • Suficientă condiție fizică pentru a urca șapte seturi de trepte de scări într-un minut și jumătate.
  • Să poată să își pună și să își scoată centura de siguranță în mai puțin de 15 secunde.
  • Să petreacă o oră și jumătate într-o capsulă închisă și să reziste unei forțe de 5,5G în timpul coborârii

Surse:

Citește și: 20 iulie – Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, prilej de mândrie pentru toți aviatorii români

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *