Japonia: 5 obiective turistice din „Țara Soarelui Răsare”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
japonia, kimono, girls, japan-4744625.jpg japon
Pixabay.com

Una dintre cele mai spectaculoase țări din lume este, de departe, Japonia, denumită ,,Țara Soarelui Răsare”. Atunci când cineva spune ,,JAPONIA”, automat ne gândim la țara florilor de cireș, a frumoaselor gheișe, dar și a luptelor sumo, jiu-jitsu și kendo. 

Se spune că această denumire de „Țara Soarelui Răsare” provine de la cuvântul „nippon”, denumirea țării în limba japoneză. Japonia este o țară plină de surprize, care vor lăsa în sufletul fiecărui turist cele mai frumoase amintiri! Pentru a intra în lumea japoneză, există câteva obiective turistice care nu trebuie ratate atunci când optați pentru un sejur în Japonia, astfel că venim în ajutorul vostru pentru a vă demonstra că această țară este, cu adevărat, unică!

1. Muntele Fuji

Cunoscut în toată lumea, Muntele Fuji este caracterizat drept leagănul sacralității Japoniei, fiind străbătut anual de peste un milion de vizitatori din întreaga lume. Acest munte are o istorie deosebită, reprezentând unul dintre obiectivele turistice principale pentru orice persoană care pune piciorul pe tărâmul japonez. 

Muntele Fuji este cel mai înalt munte din această țară, având o altitudine de aproximativ 3776 metri. Chiar dacă acesta este, de fapt, un vulcan activ, ultima erupție a avut loc cu câteva secole în urmă, în 1707. Unul dintre lucrurile neștiute despre acest obiectiv turistic este faptul că a fost interzisă urcarea femeilor până în anul 1868, fiind permis accesul doar pentru populația de sex masculin. În prezent, această interdicție a fost ridicată, astfel că oricine se poate bucura de frumusețea pe care o oferă cel mai urcat munte din lume!

 

2. Tokyo

Fiind capitala Japoniei și, totodată, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, Tokyo va fi atât pe placul celor care pun accent pe tradiționalism, cât și pe al celor iubitori de modernism! Acesta a fost considerat drept cel mai mare oraș din întreaga lume în anii 1960, dat fiind faptul că deținea, pentru prima dată, populația de zece milioane de persoane! Acest oraș reprezintă lăcașul a numeroase atracții turistice, care trebuie vizitate în mod obligatoriu atunci când alegeți Japonia ca destinație turistică! 

În acest oraș, puteți vizita celebrul Sanctuar Meiji, precum și pădurea luxuriantă de care acesta este înconjurat. O altă atracție din capitala Țării Soarelui Răsare este Templul Senso-ji, un loc plin de tradiții și obiceiuri, din care fiecare turist va pleca încărcat de energie pozitivă! În Tokyo, mereu va exista ceva nou de văzut! În acest oraș, nu trebuie ratat nici Turnul din Tokyo, sursa de inspirație pentru celebrul Turn Eiffel! Dacă sunteți pasionat de acest oraș și de curiozitățile sale, aici puteți descoperi alte lucruri interesante despre Tokyo!

 

3. Hiroshima

Datorită istoriei tumultoase de care a avut parte acest oraș, Hiroshima reprezintă una dintre cele mai impresionante atracții turistice din tărâmul japonez. Acest oraș este asociat cu pasărea Phoenix, dat fiind faptul că a renăscut din propria cenușă, după ce a fost victima bombardamentului atomic american din anul 1945. În prezent, acest loc este adăpostul multor obiective turistice precum Muzeul Memorial pentru Pace, Parcul Memorial pentru Pace, Muzeul de Artă, precum și Templul Fudoin. Totodată, acest oraș oferă șansa de a vizita Castelul Hiroshima, una dintre cele mai impunătoare și plină de rafinament atracții turistice din Japonia!

 

4. Osaka

 Osaka este unul dintre cele mai impresionante orașe din Japonia, găzduind numeroase legende mitologice și tradiții, dar care se bucură, totodată, de o arhitectură modernă și plină de stil! Aici, pot fi admirate numeroase locuri pline de rafinament precum Castelul Osaka, Templul Shitennō-ji, Muzeul Național de Artă, dar și Muzeul de Științe! Acest oraș are o istorie spectaculoasă, fiind, în trecut, capitala Japoniei. În prezent, în ciuda faptului că nu mai este capitala țării, Osaka se include în topul celor mai mari și populate orașe din această țară, fiind a treia și având o populație de aproximativ 17 milioane de persoane!

 

5. Kyoto

Dacă vizitați Japonia, ar fi mare păcat să ratați orașul Kyoto, fiind considerat unul dintre cele mai liniștite orașe din țară, dar și unul dintre cele mai îndrăgite de turiști! Aici, puteți vizita numeroase obiective turistice, multe dintre ele fiind incluse chiar în patrimoniul UNESCO!

Nu trebuie ratat Castelul Nijo, un loc ce adăpostește numeroase opere de artă, Templul Kiyomizu-dera dedicat unei zeițe budiste, Palatul Imperial din Kyoto, dar nici Pavilionul de Aur. Acest oraș este cunoscut pentru multitudinea de temple, fiind cele mai sacre locuri unde turiștii pot să se încarce de energie pozitivă și să își recapete optimismul și pofta de viață!

 

 

Așadar, această țară are multe de oferit, indiferent că este vorba de experiențe culinare, tradiții, legături cu oameni noi, precum și atracții turistice. Indiferent de numărul zilelor avute la dispoziție pentru a vizita această țară, niciodată nu vor putea fi epuizate toate obiectivele turistice, dat fiind faptul că în Japonia, la fiecare pas, există câte ceva de admirat și fotografiat! 

Citește și: Top 10 cele mai scumpe orașe din lume în 2021!

Surse:

 1,173 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *