Ivan Patzaichin, simbolul sportului românesc, moare la 71 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință. 

 

România pierde astăzi unul dintre marile simboluri ale sportului românesc. Ivan Patzaichin a decedat la spitalul „Elias” din capitală, unde era internat de 3 luni, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. În ultima lună starea marelui sportiv s-a agravat.

Discret, așa cum ne-a obișnuit atâta vreme, nimeni din afara cercului său apropiat de prieteni nu știa mai multe detalii despre starea sa de sănătate. Astăzi, din nefericire, a venit și vestea care a cutremurat întreaga țara.

Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!, mărturisea Ivan Patzaichin la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, în anul 2020.

Canoistul Ivan Patzaichin a fost cvadruplu laureat cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară, câștigând medalii în anii 1968, 1972, 1980 și 1984.

Ivan Patzaichin, ambasador al României, a fost al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Marele sportiv român are în palmares 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice. Ivan Patzaichin a fost câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de vară din edițiile anilor 1968, 1972, 1980 și 1984 și a avut mereu grijă ca România să fie pe podium la orice ediție.

Marele său regret a fost ca nu a reușit sa aducă României mai multe medalii de aur, așa cum își propunea de fiecare dată. Mândria lui a fost că a reușit, așa cum și-a propus, să își vadă părinții și bunicii fericiți de rezultatele sale. Cu un total de 7 medalii olimpice, Ivan Patzaichin a fost al patrulea cel mai medaliat sportiv din istoria României.

Într-o perioada în care România își numără pe degete cei mai iscusiți sportivi români, treaba noastră este să nu îi uităm niciodată pe cei care ne-au pus pe primul loc. Mulțumim Ivan Patzaichin și sperăm să ne ierți pentru momentele în care te-am uitat.

Dumnezeu să-l odihnească în in pace!

Surse:

Citește și: Jocurile Olimpice – 5 dintre cei mai înstăriți sportivi

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *