Guineea-Bissau – încântătoarea fostă colonie portugheză care merită vizitată!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Guineea-Bissau, international, flag, guinea-bissau
pixabay.com

Republica Guineea-Bissau, una dintre țările a căror limbă oficială este portugheza, este un stat din Africa de Vest, care se învecinează cu Senegal la nord, Guineea la sud și est și Oceanul Atlantic la vest. Pentru a evita confuzia cu statul vecin, cel numit Republica Guineea, numele capitalei, Bissau, a fost adăugat la denumirea oficială a statului.

Guineea-Bissau, o fostă colonie portugheză, a devenit independentă în 1973. Oficial, independența față de Portugalia a fost recunoscută la 10 septembrie 1974. Războiul de independență a fost cunoscut în istorie sub numele de Vietnamul Portughez.

Motto: Unitate, Luptă, Progres

Imn: Aceasta este patria noastră mult iubită

Proverb: Un son mon ka ta toka palmu (o singură mână nu bate din palme)

Mai jos, vă vom prezenta câteva informații esențiale despre Guineea-Bissau pe care probabil nu le cunoașteți, deoarece fosta colonie portugheză este încă atât de necunoscută la nivel mondial… din păcate. Putem schimba asta chiar acum!

1. Această mică țară tropicală este situată la o altitudine mică, cel mai înalt punct fiind la 300 m deasupra nivelului mării.

2. Interiorul țării este acoperit de savane, iar coasta este o câmpie mlăștinoasă acoperită de mangrove.

Guineea-Bissau găzduiește un Carnaval unic în lume! 

3. Carnavalul din Guinea este complet original, unic. Are propriile sale caracteristici și constituie una dintre cele mai mari manifestări culturale ale țării.

 

4.  În 1994, au avut loc primele alegeri unde au participat mai multe partide. Patru ani mai târziu, între 1998 și 1999, armata a declanșat un război civil sângeros.

5. Dansul și muzica reprezintă adevărate expresii artistice ale diferitelor grupuri etnice.

6. Majoritatea populației este formată din fermieri și pescari de subzistență.

7. Clima este tropicală și există doar două anotimpuri: cel cald (cu temperaturi medii, de 27 ° C, pe tot parcursul anului ) și sezonul ploios (din mai până în octombrie).

8. Orezul și cerealele sunt produse pe scară largă și reprezintă mâncarea tipică a populației.

9. Guineea-Bissau se identifică precum aparținând francofoniei, dar nu este o țară francofonă. Franceza este studiată în învățământul secundar.

10. Cea mai cunoscută muzică din Guineea-Bissau se numește gumbé.

Deși este unul dintre cele mai mici state din Africa, unde majoritatea oamenilor încă nu au electricitate sau apă curentă, Guineea-Bissau are un trecut foarte interesant.

O poveste care merită să fie spusă …

Acolo puteți găsi plaje frumoase, tradiții culturale vechi care ne provoacă, ne incită la fiecare pas și ne surprind cu particularitățile sale. De asemenea, avem prezentă moștenirea istorică din timpul Guineei Portugheze, precum și opțiunile turistice excelente. Pe lângă teritoriul continental, țara include și aproximativ optzeci de insule care alcătuiesc Arhipelagul Bijagós.

Surse:

Aici poti găsi acest articol și în limba portugheză.

Loading

2 thoughts on “Guineea-Bissau – încântătoarea fostă colonie portugheză care merită vizitată!”

  1. Roxana Cecilia Lazarescu

    ok, in afara de date generale, spuneti-ne daca ati fost acolo si povestiti experienta dvs. in Guineea -Bissau, cum ati ajuns, unde ati locuit , ce trasee ati facut, etc…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *