Elveția – 9 locuri pe care nu le vei uita vreodată!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Svizzera, suisse, Elvetia, Suiza
pixabay.com, Suiza, Berna

Cum arată pentru tine vacanța perfectă? Elveția este alegerea ta dacă îți dorești o vacanță în care să te bucuri de cele mai frumoase peisaje cu lacuri cristaline și munți împresurați de culmi veșnic albe, de cea mai gustoasă ciocolată și de cele mai vestite stațiuni montane. Elveția , acest loc unic, în care istoria și cultura germană, franceză și italiană se contopesc perfect, va fi destinația ta de suflet!

Elveția este o țară greu de egalat în frumusețe!

Iată ce poți vizita într-o vacanță în Elveția:

1. Lucerna

Pregătește-te să fii surprins! Lucerna este oraș de care te vei îndrăgosti cu siguranță, fiind considerat și cel mai frumos. Nu-ți ajunge o zi pentru a descoperi fiecare lucru interesant din acest loc. Lucerna este mica bijuterie din centrul Elveției. Orașul este cunoscut pentru peisajul urban atractiv și  Podul cu flori (numit Kapellbrücke) care, împreună cu Turnul de Apă, formează emblema orașului. O plimbare la pas pe străduțele Lucernei te va induce în spiritul pitoresc care predomină pe oriunde întorci capul.

 

2. Interlaken

O locație mult mai liniștită din Elveția, departe de aglomerația amețitoare din alte orașe, este Interlaken, sau orașul dintre două lacuri. Peisajele montane și hotelurile în stil victorian sunt cele care stârnesc interesul turiștilor. Indiferent de cum alegi să-ți petreci timpul aici – într-o plimbare prin oraș sau pe malul apei – liniștea și relaxarea, specifice Elveției, îți sunt garantate. Odată ajuns în acest oraș, vei realiza ce lucruri minunate a putut natura să creeze, în așa fel încât într-un singur loc să fie un tablou care să conțină câte puțin din toate.

 

3. Lugano

Lugano este extravagantul și luxosul oraș din Elveția de pe malul lacului cu același nume. Lugano îți deschide porțile către lumea comercială prin aleile interminabile cu vitrine din ce în ce mai ispititoare ale magazinelor de top. Panorama de pe muntele San Salvatore este mirifică și cu totul specială, fiindcă turiștii pot privi orașul de la înălțime. Fabrica de ciocolată, Alproso, îți oferă o adevărată experiență în care vei afla totul despre vestita ciocolată elvețiană, inclusiv poți urmări procesul de pregătire a acesteia.  

 

4. Ascona

De îndată ce arunci o privire asupra orașului Ascona, vei rămâne impresionat de caracterul mediteraneean, rar întâlnit în Elveția, al acestei locații. Arhitectura orașului este deosebită, fiindcă majoritatea caselor sunt colorate în nuanțe de culori vii și dau un aspect atipic priveliștii de ansamblu. Este locația perfectă pentru o promenadă pe malul lacului, care te va relaxa și bucura în același timp.

 

5. Ponte Tibetano

Un loc palpitant pentru cei cărora le plac provocările este Ponte Tibetano, unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din Elveția. Adrenalina îți va curge prin vene, pentru că podul se poate simți puțin instabil, datorită înălțimii la care se află. Pentru a ajunge la pod trebuie parcurs un traseu montan. Următoarea oprire pe acest traseu este Biserica romanică San Bernardo și satul Curzútt. Chiar dacă pentru a putea vizita aceste locuri din munți este nevoie de puțin efort fizic, vă asigur că fiecare pas care va îl veți face va merita.

 

6. Engelberg

Engelberg este o stațiune de schi foarte cunoscută din Alpii Elvețieni. După o zi de neuitat pe pârtie, te poți delecta degustând delicatesele culinare specifice zonei. Acest loc oferă o varietate de activități de vacanță pentru familii, iar numeroasele opțiuni îți vor face șederea o experiență montană excelentă. Orașul este atrăgător datorită caracterului său rustic. Faptul că așezarea este izolată în munți, aduce un surplus de recreere și senzația de descătușare față de probleme cotidiene.

 

7. Zürich

Departe de a fi un clișeu, Zürich este un oraș fascinant și cu mai multe fațete, astfel încât poate să-l surprindă și pe călătorul cel mai dificil de impresionat. Nu durează mult pentru a explora orașul, dar o viață nu ar fi suficientă pentru a-l cunoaște pe deplin. Zürich este orașul cu o calitate ridicată a vieții, debordează de creativitate urbană și te întâmpină și cu natura luxuriantă. Pentru a vă convinge că Zürich își merită notorietatea, trebuie doar să aruncați o scurtă privire spre lacul Zürichsee, înconjurat de dealuri verzi, păduri și un oraș vechi, care împreună creează un peisaj de basm.

 

8. Berna

Un paradis pentru turiștii cărora le place să cunoască orașele la pas este Berna, capitala Elveției. Orașul Vechi este o experiență magică pentru toți cei care vor să descopere trecutul Bernei. Aspectul medieval a fost păstrat în condiții perfecte. Atmosfera îmbină liniștea cu un stil de viață modern. Clădirea Parlamentului Elveției se află chiar în mijlocul Centrului Vechi și de aici pornesc toate traseele către cele mai importante obiective turistice din Berna. Capitala elvețiană este situată într-un cadru de vis, care sigur va fi pe placul tuturor.

 

9. Monte Generoso

Monte Generoso este principalul punct de vedere din Cantonul Ticino și este și unul dintre cele mai fascinante locuri din Elveția. Priveliștea uimitoare le permite vizitatorilor să admire de departe orașele din jur. Răsăritul și apusul soarelui, când cerul și pământul sunt scăldate într-o mare de culoare, transformă peisajul într-un spectacol încărcat emoțional. Monte Generoso oferă vizitatorilor numeroase oportunități pentru a vă cufunda în istorie, pentru plimbări relaxante, dar și pentru drumeții destul de solicitante.

 

Oare prin termen „capitală” înțelegem toți același lucru? Vezi aici explicația noastră.

 1,243 total views,  1 views today

1 thought on “Elveția – 9 locuri pe care nu le vei uita vreodată!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *