Ziua îmbrățișării a ajuns să fie motiv de sărbătoare încă din 1986, când pastorul american Kevin Zaborney, din Michigan, a sesizat că e prea importantă ca să nu fie sărbătorită. De atunci, multe țări din întreaga lume au preluat această zi ca un eveniment de bucurie.
Chiar a intrat în rutina noastră, devenind o formă de salut mult mai apropiată, care conectează două trupuri prin sentimentul de apropiere. Fără să ne dăm seama, a devenit parte din noi, din ceea ce suntem și putem oferi. De obicei, îmbrățișăm doar persoanele cu care putem dezvolta o conexiune la nivelul subconștientului.
Te-ai gândit vreodată că îmbrățișarea arată sentimentele pe care le ai pentru ceilalți?
Involuntar, îmbrățișăm persoanele pe care le apreciem, cu care avem o relație de prietenie și de la care putem să ne încărcăm cu energie pozitivă. Pentru restul persoanelor, ne rezervăm doar la o strângere de mână.
Într-un an cu pandemie, în care cuvintele „distanțare socială” au fost pe buzele tuturor, îmbrățișarea a lipsit, fiind înlocuită cu un salut rece de la 2 metri distanță. Acest lucru a cauzat multe deficiențe și nu a făcut decât să ne convingă că îmbrățișarea chiar poate să lipsească.
Ei bine, specialiștii nu sunt de aceeași părere. Ei susțin cu tărie că lipsa îmbrățișării aduce cu sine înrăutățirea stării generale de sănătate.
De ce trebuie să fim recunoscători pentru beneficiile îmbrățișării:
- Diminuează tensiunea psihică și conferă eliberarea din starea de stres;
- Are puterea de a readuce starea de bine;
- Oferă încredere în sine;
- La nivelul subconștientului, dezvoltă sentimentul de apartenență;
- Aduce cu sine optimismul și voia bună;
- Încurajează empatia și altruismul;
- Favorizează sentimentul de iertare și de redobândire a păcii;
- În ceea ce privește copiii, le dă curaj să exploreze viața și încurajare când se dau bătuți;
- Bătrânilor le demonstrează dragoste și dovada faptului că nu sunt singuri;
- Celor tineri le induce speranță și bucurie de viață;
- Ajută la depășirea fricilor.
Îmbrățișarea vindecă ființa umană. Astăzi, de ziua îmbrățișării, alege să strângi în brațe cel puțin o persoană, înțelegând că acest act face parte din ceea ce mai frumos în om: DRAGOSTEA.
O simplă îmbrățișare și nu doar pe 21 ianuarie de Ziua îmbrățisării, poate influența ziua unui om în bine, amintindu-i că nu este singur în lupta crâncenă a vieții.
Dacă ți-a plăcut articolul despre Ziua îmbrățisării, citește și: Terapia prin artă – 7 dintre principalele avantaje resimțite de adulți