Cine este Barbara Pravi – cea care a reprezentat Franța la Eurovision 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Daria Zara

Începând de sâmbătă seara, 22 mai 2021, francezii au prilej de mândrie pentru că, datorită cântăreței Barbara Pravi și a piesei sale, Voilà, Franța a reușit o nouă performanță la Eurovision Song Contest, fiind la un pas de a câștiga marele premiu, cu doar 25 de puncte diferență față de primul loc.

Barbara Pravi a reușit să trezească sentimentul de mândrie în sufletele concetățenilor săi, făcând ca Franța să obțină cel mai bun scor din istoria participării sale la Eurovision. Dar, oare ce experiențe din viața personală au propulsat-o în carieră și i-au inspirat creația artistică? În acest articol urmează să aflăm cine este atât cântăreața, cât și femeia Barbara Pravi.

Barbara Pravi – De la începuturile sale până astăzi

Barbara Pravi are origini multiple, tatăl său fiind sârb, iar mama poloneză și iraniană. S-a născut și a trăit la Paris, într-un mediu prielnic pentru înclinațiile ei creatorii, întrucât se trage dintr-o familie de muzicieni și artiști. Numele ei adevărat este Barbara Piévic, dar a decis să și-l schimbe în „Pravi”, care înseamnă real, autentic, în sârbă.

Mediul școlar nu a fost neapărat cel mai potrivit pentru firea ei artistică și simțea adeseori că nu-și poate găsi locul. A început facultatea de drept, dar a abandonat-o pentru ca mai apoi să urmeze o carieră în muzică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Barbara Pravi (@babpravi)

Barbara Pravi și-a început cariera compunând cântece cu Jules Jaconelli, apoi a semnat un contract cu Capitol Music France. De asemenea, a contribuit la filmul elvețian Heidi, versiunea franceză, și la programul muzical Unété 44, unde a interpretat rolul lui Solange Duhamel.

Barbara Pravi se confruntă atunci cu o mică decepție cu privire la un proiect nereușit și se gândește să ia o pauză. După această perioadă de repaus, cariera ei va culmina: scrie cântece pentru Jaden Smith, Yannick Noah, Florent Pagny și Julie Zenatti, printre alții.

Apoi, participă la ediția Eurovision din 2019, când a scris piesa Bim Bam Toi pentru tânăra cântăreață Carla, reprezentantă a Franței la Eurovision Junior, aceasta clasându-se pe poziția a cincea. Un succes și mai mare s-a dovedit a fi melodia J’imagine, cântată de Valentina la Eurovision Junior un an mai târziu, când Franța a câștigat concursul. În urma acestor reușite care i-au demonstrat faptul că deține „rețeta succesului”, pentru a crea o melodie care să prindă la public, Barbara decide să participe ea însăși la Eurovision în 2021.

Barbara Pravi, în spatele scenei

Cântecele Barbarei se disting nu numai prin ritmul antrenant, ci și prin mesajul lor inspirat din experiențele personale trăite de-a lungul vieții. La 17 ani, încă adolescentă, a rămas însărcinată și a recurs la avort. Pe lângă trauma psihologică și emoțională cauzată de acest incident, a suferit mult și din pricina violenței domestice pe care a fost nevoită să o îndure.

Barvara Pravi a spus că i-a luat mult timp să-și dea seama că nu este tratată așa cum ar merita să fie și că trebuie să învețe să se iubească pe ea însăși. Aceste experiențe au făcut-o să dorească să lupte pentru drepturile femeii și împotriva violenței domestice, devenind un sprijin pentru femeile care traversează aceeași situație. Astfel, a ajuns totodată, să se debaraseze de suferința căreia s-a lăsat pradă un timp îndelungat. Flesh și Le Malamour sunt două dintre melodiile care fac referire la aceste episoade dureroase din viața artistei.

 

La Eurovision, Barbara a mizat pe simplitate gesturilor, a îmbrăcămintei, pe punere în scenă, iar această naturalețe a fost atât de apreciată încât i-a adus locul al doilea în cadrul competiției. Președintele Macron a ținut să-i mulțumească public pentru performanța ei, prin intermediul platformei de comunicare Twitter, declarând că „putem să vibrăm din nou împreună, ca europeni. ”

 

  • Dacă încă nu știi cine a câștigat ediția de anul trecut, răspunsul îl găsești în acest articol!
  • Citește acest articol și în franceză, aici.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *