5 albume pentru inițierea în lumea limbilor romanice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
album, albums
pexels.com

Una dintre cele mai relaxante activități este ascultatul muzicii. Cu toții avem acele momente în care ne punem căștile în urechi și fredonăm melodiile de pe albumul nostru preferat. Totuși, mereu a existat un moment în care ne-am plictisit de melodiile pe care le ascultam în mod frecvent și am vrut să abordăm un nou gen muzical.

Dacă acum te confrunți cu această problemă și vrei să-ți reîmprospătezi playlist-ul, dar în același timp ești pasionat și de limbile romanice, venim în ajutorul tău cu cinci dintre cele mai bune albume muzicale. 

1. Delia Matache – 7

Albumul al cântăreței Delia Matache a debutat în anul 2020 și se încadrează în stilul pop. Conține piese care te fac să treci prin toate emoțiile și stările. Cele mai cunoscute melodii sunt: Rămâi cu bine (în colaborare cu Macanache), Acadele, Rămâi (în colaborare cu The Motans). Delia este una dintre cele mai cunoscute artiste din România, având cele mai spectaculoase concerte. Inovativă și o femeie plină de stil, este mereu cu un pas în fața trendurilor muzicale. După o zi stresantă și obositoare tot ce ai nevoie e puțină descătușare de lumea cotidiană, iar piesele Deliei de pe acest album te vor ajuta să uiți de tot ce e în jurul tău.

 

2. Indila – Mini World

Mini World co-scris și înregistrat de superba Indila, impresionează și demonstrează în același timp de ce performanțe este capabilă cântăreața franțuzoaică. Nu există o melodie neapreciată în acest album, fiecare piesă pare să se rostogolească elocvent de pe limba ei și să stea frumos pe urechile ascultătorului. Cele trei melodii remarcabile la prima ascultare sunt Dernière Danse, Ego și Tourner dans le vide. Melodiile în general sunt foarte bine construite. În mod crucial, toate oferă Indilei un spațiu adecvat pentru a-și flexiona registrul expresiv ridicat, care se ridică deasupra majorității ofertelor din industria pop franceză din zilele noastre.

 

3. Mahmood Gioventù bruciata

Gioventù bruciata este albumul de debut al căntăreţului şi compozitorului italian Mahmood. Cele mai populare melodii sunt: Uramaki, Milano Good Vibes, Asia occidente, Gioventù bruciata şi SoldiSingle-ul Soldi i-a adus faima artistului în cadrul Concursului Muzical Eurovision, unde a reprezentat Italia. Ritmul şi versurile sunt combinaţia perfectă în a vă atrage atenţia şi a vă face să doriţi din ce în ce mai mult să ascultați acest album. Îi puteţi simţi în unele piese rădăcinile din est, dar exact acest lucru îl propulsează spre un alt nivel. Cu siguranţă va fi greu să alegeţi o melodie preferată, deoarece toate piesele aduc ceva nou și surprinzător. Cei din generaţia adolescenţilor se vor îndrăgosti de acest album.

 

4. Enrique IglesiasSex and Love

Sex and Love este al zecelea album de studio înregistrat de artistul spaniol Enrique Iglesias. A fost lansat pe 14 martie 2014. Cele trei single-uri spaniole ale albumului: Loco, El Perdedor și Bailando, au ajuns pe locul 1 în topul Billboard Hot Latin Songs. Albumul sugerează o colecție de cântece create pentru dragoste și romantism. Sex and Love are aceeași atmosferă distractivă, de dans pe care a reușit întotdeauna să o capteze spaniolul. 

În calitate de artist, Enrique nu a fost niciodată prea serios și, pentru majoritatea, aceasta este atracția sa (asta și aspectul său, desigur). El reușește să-și încorporeze latura sexy spaniolă cu spiritul său distractiv și cochet. Nu este un album plin de numărul unu, dar este un album care vă scutește de a crea o listă cu melodii de vară, deoarece este totul într-un singur loc, gata de a fi auzit pe fiecare plajă și club.

 

5. Amália Rodrigues Uma casa portuguesa

Albumul Uma casa portuguesa îi aparține celebrei interprete portugheze Amália Rodrigues. Genul în care se încadrează muzica sa este fado, fiind considerată regina genului fado. Cele mai apreciate melodii de pe acest album sunt: Uma casa portuguesa, La zarzamora, La salvaora. Cu siguranță genul acesta de muzică este o provocare pentru unii, fiindcă este ceva special și mai rar întâlnit. Amália Rodrigues va rămâne cunoscută tuturor ca acea voce senzațională și foarte caldă, plăcută urechii. Fiecare melodie are un impact puternic și sensibilizează, adăugând un strop de originalitate în abordarea interpretei. Dacă vrei să asculți muzică de calitate și care să nu te dezamăgească, albumul Uma casa portuguesa este alegerea perfectă.

 

Dacă ești interesat și de alte articole legate de muzică citește aici!

 1,098 total views,  3 views today

2 thoughts on “5 albume pentru inițierea în lumea limbilor romanice”

  1. Mariza pentru portugheză, mai recent si foarte populara. Mersi de articol, mă bucur că am aflat de Indila, pe care nu o știam. Ascult destul de des muzica franțuzească, cum ar fi Zaz, Grand corps malade, Serge Gainsborough…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *