Vizitează Cancun – 4 atracții turistice care trebuie luate în calcul în afară de viața de noapte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Sabina-Aurora Nicolae

Cu o incredibilă frumusețe naturală și o infinitate de opțiuni pentru divertisment, Cancun este una dintre cele mai vizitate și exclusiviste stațiuni balneare din Caraibe. Milioane de familii, cupluri, dar și persoane singure aleg să călătorească aici pentru a petrece o vacanță de vis, dar acest lucru nu mai reprezintă niciun secret. 

Prima și cea mai mare bucurie atunci când vizitezi orașul Cancun sunt plajele sale uimitoare. Regiunea se bucură de 17 kilometri de nisip de un alb impecabil și superbe ape turcoaz. Chiar lângă coastă, vei găsi o multitudine de viețuitoare marine spectaculoase, o comoară pentru iubitorii de snorkeling și scufundări.

Delicioasele mâncăruri și băuturi sunt alte două motive pentru o călătorie în Cancun. Uimitoarele servicii culinare ale hotelurilor din zonă dispun de restaurante magnifice cu bucătărie internațională și mexicană, dar și de lanțuri de magazine fast-food. Și baruri, în care te poți distra și degusta excelente sortimente autentice de tequila precum și alte băuturi locale. Începe noaptea cu o delicioasă cină într-unul dintre nenumăratele restaurante locale ale orașului și, apoi, ieși pe stradă pentru a te bucura de o noapte magică. Viața de noapte din Cancun este cunoscută la nivel mondial: petrecerile grandioase, spectacolele uimitoare și băuturile alese sunt doar câteva exemple dintr-o gamă largă de alternative.

Pe lângă viața nebună pe care cineva o poate avea în Cancun, îți vom prezenta câteva atracții turistice pentru că nu totul înseamnă doar distracție.

1. Plaja Delfinilor (Playa Delfines)

Acest loc este ideal pentru toți iubitorii de plajă. Țărmurile largi de nisip a Plajei Delfinilor pare că se extind pe kilometri întregi. Totuși, nu vei avea probleme în a găsi un loc liniștit aici, în ciuda faptului că este o destinație populară.

Prinde câteva valuri sau înoată alături de copii în zona supravegheată de salvamari. Înconjurată de uimitoarele ape turcoaz ale Cancunului și fără hoteluri în apropiere, Plaja Delfinilor oferă experiența unei zile de relaxare la plajă pe care mulți vin să o caute în acest oraș.

 

2. Insula Femeilor (Isla Mujeres)

Insula Femeilor adăpostește Templul Zeiței Ixchel, zeița mayașă a fertilității. Această insulă, care se întinde pe o suprafață de 8 kilometri, atrage turiști la plaja sa principală, Plaja Nord (Playa Norte), unde restaurante precum Rooster sau Ruben’s servesc mâncare delicioasă în zona centrală. Vizitează parcul național Punta Sur, la extremitatea sudică, și practică snorkeling, caiac și tiroliană în Parcul Natural Garrafón.

 

3. Croco Cun Zoo

Croco Cun este, astăzi, o grădină zoologică interactivă care se află la aproximativ 30 de kilometri de centrul orașului Cancun. Poți face un tur prin zoo îndrumat de un ghid care te va informa despre flora și fauna din Croco Cun. Vei putea da de mâncare maimuțelor păianjen, te vei putea juca cu crocodilii bebeluși și te vei putea plimba prin spațiile deschise unde vei fi acompaniat de crocodili care se plimbă liberi.

 

4. Muzeul Subacvatic de Artă (MUSA)

MUSA este un muzeu de artă subacvatic situat între Cancun și Insula Femeilor. Peste 500 de sculpturi aparținând a șase artiști au fost create și montate aici pentru a stimula creșterea coralilor și pentru a reface habitatul vieții marine tropicale. Temele includ mâini gigantice, mine navale și persoane de dimensiuni reale modelate după înfățișarea locuitorilor orașului.

Muzeul, care deja este cel mai mare recif artificial din lume, continuă să se extindă pe măsură ce creațiile cele mai vechi sunt ascunse de faună, altele noi fiind instalate. Pădurea Encantado, cu opere de artă ce combină animale terestre și copaci, constituie următoarea instalație permanentă. Există diverse moduri de a vizita MUSA, de exemplu cu barca cu fund de sticlă sau practicând snorkeling sau făcând scuba diving în insula Mujeres.

 

Continuăm cu cea de-a cincea atracție turistică a acestui oraș minunat, care ne motivează cel mai mult să călătorim până acolo: VIAȚA DE NOAPTE A CANCUNULUI.

Cea mai bună viață de noapte din Cancun și cluburile de noapte

Orașul e cunoscut pentru intensa și vibranta sa viață de noapte, în special în timpul vacanței de primăvară, când studenții călătoresc în Mexic pentru a se distra.

După o zi la plajă, când soarele apune, poți da frâu liber energiei tale și dansa toată noaptea. Cele mai bune cluburi de noapte din Cancun au de obicei cozi lungi la intrare, dar merită așteptarea.

  • Coco Bongo este cel mai popular club din Cancun. Au acrobați, trupe de cover-uri și DJ care animă noaptea. Este un amestec între discotecă și spectacol din Las Vegas.
  • The city are DJ faimoși ca Tiesto, Fergie și Paul Van Dyk care mixează frecvent aici. Cu trei etaje și nouă baruri, clubul poate găzdui până la 5000 de persoane în fiecare noapte.
  • Mandala Beach Club este locul în care trebuie să mergi pentru o petrecere în bikini. Acest club de muzică house în aer liber deschide zilnic la ora 21:30 și oferă muzică bună și cocktailuri tropicale delicioase.
  • Dady’O este locul unde trebuie să mergi dacă ești în căutare de muzică techno și house, dansatori profesioniști, spectacole de lumini și body painting. Clubul are cinci baruri și două etaje unde se poate petrece până în zori.

 

Ce faci? Pregătește-ți valizele pentru a pleca în vacanță la Cancun! Să ne distrăm! Dar ai grijă, să nu faci vreo gafă în vreunul din cluburile astea, dacă înțelegi ce vreau să zic. Dacă și tu tânjești după America Latină, nu rata această călătorie în Cali, Columbia.

Poți citi acest articol și în limba spaniolă, aici.

 

Surse:

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *