Bruxelles – la pas prin cele 5 parcuri pe care nu ai voie să le ratezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Bruxelas, Grand Place, Bruselas
Pixabay.com

Dacă îți propui să faci o vizită în Bruxelles, capitala Europei, cu siguranță vei alege să îți faci un plan bine stabilit despre obiectivele turistice precum Grand Place (în traducere „Piața Mare”) sau Atomium. Vei alege să ajungi la Parlamentul European ori să-l vezi pe Manneken Pis îmbrăcat în diferite straie.

Însă cum ar fi dacă, pe lângă acestea, ai descoperi că inima Europei are de oferit o altă parte, în afara celei fotografiate de majoritatea turiștilor?

Prin acest articol îți propun să îți mărești lista de obiective turistice și să te plimbi nestingherit prin parcuri aerisite și primitoare în orice sezon, pe străduțele înguste și parcă toate desprinse din cărți de povești, cu căsuțe joase, unele dintre ele încă acoperite cu stuf, cu uși și geamuri viu colorate, apoi să guști din varietatea de gofre ori să te răcorești cu o bere de calitate, fără nicio exagerare…

1. La forêt de Soignés, sau Catedrala de fag

În cap de listă pentru spații verzi este La forêt de Soignés sau Catedrala de fag, cum mai este denumită. Aceasta este principala sursă de oxigen pentru Bruxelles, o pădure care se întinde pe circa 5000 de hectare, 270 dintre ele fiind incluse în lista patrimoniului UNESCO.

 

 

Aici vei găsi mai mult decât o pădure, vei găsi locuri de joacă pentru copii, iazuri în care se răcoresc frumoasele lebede sau mici familii de înaripate. Te poți opri la o partidă de golf în Hipodrom, apoi savurezi un picnic în spațiile special amenajate ori îți continui plimbarea spre următoarea destinație mai puțin descrisă în pliantele publicitare.

2. Parcul Tournay-Solvay

Din mirifica pădure intri direct în parcul Tournay-Solvay. Acesta își are numele de la primii proprietari ai terenului, Alfred și Ernest Solvay, care au construit un imperiu neo-renascentist cuprinzând un castel, în prezent în curs de restaurare, o grădină cu pomi fructiferi și o varietate de plante medicinale. Bruxelles te așteaptă cu două lacuri mereu populate de rățuștele fidele sau chiar cocostârci și o frumoasă expoziție florală care bucură ochii fiecărui trecător începând cu luna februarie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frédéricq Baccus (@fredericqbaccus)

3. Domeniul călugăresc Rouge Cloître 

Din inima pădurii poți face ocol spre un fost domeniu călugăresc, Rouge Cloître, acum deschis doar pentru plimbări. Aici vei găsi oaza de liniște lângă cele două iazuri pentru pescuit, o mini fermă care bucură atât copiii cât și adulții, două mari spații de joacă pentru copii clasate ca fiind cele mai mari și cele mai moderne din Bruxelles.

 

4. Parcul Cinquantenaire și Arcul de Triumf 

Grandios, măreț, impunător stă Arcul de Triumf în mijlocul parcului Cinquantenaire. Acesta pare protejat de câteva muzee precum Muzeul Armelor, Muzeul Aviației, Muzeul Automobilelor și Muzeul Regal de Artă și Istorie; toate aceste formând parcă o arcadă în jurul Arcului de Triumf. Parcul Cinquantenaire mai este cunoscut și pentru festivalurile anuale în aer liber.

5. Parcul Tervuren 

Ultimul descris, dar nu cel din urmă ca importanță este parcul Tervuren. Maiestuos în adevăratul sens al cuvântului, acesta îți dovedește că o zi perfectă poate fi petrecută într-un parc care cuprinde tot ce ai nevoie pentru a te simți în vacanță. Muzeul African, Capela Saint Hubert, zone autorizate pentru pescuit și multe alte activități în aer liber te așteaptă să le descoperi, în Bruxelles.

 

 

Alte parcuri de neratat sunt: Astrid, care găzduiește și stadionul echipei de fotbal Anderlecht, parcul Bois de la Cambre unde te poți bucura de o plăcută plimbare în barca cu pedale ori te relaxezi la terasa de pe marginea lacului sau pur și simplu te așezi pe iarbă precum majoritatea oamenilor care vor să se bucure de soare și-ți lași un pic de timp cu și pentru tine.

Bruxelles e dispus să-ți arate și mai mult decât am descris eu în acest articol, descoperă-l și tu.

Pe lângă aer curat și peisaje parcă desenate, toate aceste parcuri au în comun piste pentru bicicliști, iar în Bruxelles sunt tot mai des amenajate, încurajând astfel diminuarea poluării și un drum spre un stil de viață cât mai sănătos.

Astfel de parcuri vei găsi cu siguranță și în alte capitale, iar din Bruxelles este zbor direct spre Madrid. Iată aici 4 parcuri incredibile din Madrid pe care nu trebuie să le ratezi!

Sfat: S-o luăm de la capăt, natura face asta în fiecare an. (Valeriu Butulescu)

Surse:

 1,197 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *