Austria – 5 locuri care merită vizitate

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
L'Autriche , hallstatt, austria, mountain lake-3609863.jpg
Pixabay.com
Austria este una dintre țările ce atrage în mod constant turiști, indiferent de sezon. Recunoscută pentru pârtiile pe care se practică sporturi de iarnă, țara impresionează și vara prin așezările muntoase. Austria este străbătută de fluviul Dunărea și de Munții Alpi, ceea ce îi face pe turiști să fie interesați de a vizita această țară.

 

Printre cele mai cunoscute atracții turistice regăsim:
  • Viena Hofburg sau Palatul Imperial din Viena;
  • Salzburg Altstadt, zonă ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și locul unde s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart;
  • Palatul Schönbrunn;
  • Melk Benedicte Abbey;
  • Eisriesenwelt: Peștera Giganților de Gheață.

1. Palatul Imperial din Viena

Palatul Imperial din Viena impresionează prin arhitectura sa. De-a lungul timpului, a fost cel mai important loc al monarhiei Austriei, iar în prezent președintele conduce statul din aceeași clădire impunătoare. Începând din anul 1275, fiecare conducător și-a pus amprenta asupra monumentului, astfel că are elemente din stilurile arhitecturale gotic, baroc, renascentist și neoclasic.

Palatul face parte dintr-un complex impresionant ca dimensiune, cu 2600 de încăperi și 19 curți. Această clădire găzduiește și un muzeu, ridicat în cinstea împărătesei Sisi. Tot în această clădire sunt păstrate și bijuteriile conducătorilor Austriei, cărți de la Biblioteca Națională și insignele Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană. Palatul Imperial este și locul unde a fost înființată prima școală de călărie din lume, ce are origini spaniole. 

2. Salzburg Altstadt

Salzburg Altstadt din Austria este considerat a fi un prim centru al creștinismului din zona europeană. Regiunea este numită de localnici și „Centrul Vechi al orașului Salzburg”. Cele mai cunoscute atracții sunt: Catedrala din Salzburg, Biserica Universității din Salzburg (Collegiate Church), Biserica Franciscană, Biserica Sfântului Petru și reședința familiei Mozart, acum transformată în muzeu.

3. Palatul Schöbrunn

Palatul Schöbrunn se află în Viena și a fost reședința familiei regale pe timp de vară. Clădirea face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este construită având la bază stilul rococo. Începând din anul 1961, atrage anual din ce în ce mai mulți turiști curioși de istoria din spatele palatului. Împăratul Maximilian al II-lea a ordonat ca Palatul Katterburg să fie demolat, ca ulterior să își construiască reședința sa de vară. În anul 1683, situația palatului este dificilă: acesta este distrus de turci, dar ulterior este restaurat din ordinele împăratului Leopold.

După 1918, palatul devine muzeu, iar în anul 1961 găzduiește întâlnirea dintre Nikita Hrușciov și John F. Kennedy. Palatul este înconjurat de o grădină botanică și de o seră de palmieri. Clădirea impresionantă a fost și platou de filmare pentru filme celebre, precum trilogia „Sissi” din anul 1955 sau comedia  „Great Race” din 1965. 

4. Melk Benedicte Abbey

Melk Benedicte Abbey din Austria este un complex de clădiri istorice, fiind considerat un reper în ceea ce privește creștinismul din Europa. Numele provine de la râul Medjilica, care înseamnă „râu de frontieră”. Zona intră sub stăpânirea contelui bavarez Sizo după ce luptă pentru acest teritoriu alături de Henric al II-lea al Bavariei. Acesta transformă castelului Melk în reședința sa. Biserica este ridicată în stil baroc, iar în interiorul clădirii se află o bibliotecă unde sunt păstrate manuscrise ce datează din Evul Mediu.

5. Eisriesenwelt 

Eisriesenwelt este cea mai mare peșteră de gheață nu doar din Austria ci din întreaga lume, cu o lungime de 42 de kilometri. Aceasta se afla în masivul Hochkogel, ce aparține lanțului muntos Tennengebirge din Munții Alpi și doar un kilometru poate fi parcurs de către turiști. Peștera a fost descoperită în anul 1879 de către Anton Posselt, care a străbătut din pură curiozitate 200 de metri, iar în anul 1912 a fost permisă vizitarea acesteia. Legenda spune că localnicii știau de această peșteră, însă nu aveau curajul să o exploreze, întrucât era considerată o intrare către Iad.  

Citește și: Lisabona: centrul culturii și istoriei portugheze văzute prin aceste 7 simboluri

 

Surse:

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *