Aurel Danțiș – cel mai tânăr instructor pe IAR 330

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Aurel Danțis
Aurel Danțis, Foto: www.facebook.com/baza95aeriana/
Aurel Danțiș, născut pe 4 aprilie 1992, în comuna Vidra, județul Vrancea,  la 29 ani devine cel mai tânăr instructor pe IAR 330.

 

Căpitanul Aurel Danțis a absolvit cursurile Academiei Forțelor Aeriene ,,Herni Coandă, promotia 2014. După finalizarea studiilor masterale, tot în cadrul AFA, a urmat cursurile Școlii Superioare de Aviație Civilă, dar și alte cursuri de pregătire profesională atât în țară, cât și peste hotare.

În prezent este pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT de la Baza 95 Aeriană. 

 

La fel ca orice copil care este impresionat de uniforma militară, așa am fost și eu când, în cadrul unei campanii de promovare a instituțiilor militare de învățământ, am aflat că există trei colegii militare de prestigiu în țară. Din acel moment am știut că o carieră militară este ceea ce îmi doresc pentru mine, pentru viitorul meu, iar eforturile mele s-au îndreptat într-o singură direcție, aceea de a fi admis ca elev al Colegiului Național Militar ,,Dimitrie Cantemir din Breaza, ceea ce am și reușit. 

 

Citește și despre evenimentul organizat cu ocazia înplinirii a celor 35 de ani de zbor a avionului IAK-52 pe aerodromul Focșani.

 

 997 total views,  4 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *