Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Actorul Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

În urmă cu două săptămâni, actorul a fost dus la spital chiar de fiul său din cauza unor escare (leziuni care apar la nivelul pielii și sunt des întâlnite la persoanele imobilizate la pat sau într-un scaun cu rotile pe o perioadă lungă de timp). 

Din păcate, ultimii ani din viața actorului au fost destul de dificili din cauza stării de sănătate, trecând prin diverse intervenții pe parcursul mai multor ani. Alexandru Arșinel suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială, avea probleme cardiace, iar în 2013 a făcut chiar și un transplant renal.

Cine e Didina? (1972), Ultimele zile ale verii (1976), Serenadă pentru etajul XII (1976), Ana și „hoțul” (1981), Ca-n filme (1984), Vară sentimentală (1986) – barmanul de la bufetul comunal sunt doar câteva titluri din domeniul filmografiei în care actorul Alexandru Arșinel și-a făcut meseria cu pasiune și devotament.

Puțini știu că vocea ursului Baloo din Cartea Junglei sau a Micul John din Robin Hood (1973) a fost dublată de actorul Alexandru Arșinel.

Se aprinde o nouă stea pe cer, dar se lasă cu tristețe și gol imens în sufletul iubitorilor de teatru. 

În drumul său spre îndeplinirea visului de a deveni actor, a fost întotdeauna susținut de mama sa care l-a încurajat să se prezinte la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din București.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 și era asociat mereu cu Stela Popescu datorită emisiunilor făcute împreună.

Dacă vrei să afli mai multe despre viața unei alte mari personalități a lumii, citește aici despre Regina Elisabeta a II-a a Angliei.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *