8 dintre cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

În mod conștient sau nu, cum ne îmbrăcăm și combinăm piesele vestimentare ne reflectă personalitatea, fiind chiar și un element paraverbal. Din acest motiv, mulți oameni se focusează foarte mult pe diferite stiluri vestimentare și pe modul în care se afișează în societate.

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că haina nu-l face pe om și mereu trebuie să te îmbraci cu ce te face să te simți bine în pielea ta.

Dacă ești în căutarea unui stil vestimentar sau nu știi unde să îl încadrezi pe cel pe care îl ai, îți venim în ajutor cu principale și cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei.

1. Stilul casual

Stilul casual este primul abordat în acest top deoarece este și cel mai întâlnit și promovat de marele magazine de modă. Poate nu ne dăm seama, dar de cele mai multe ori ne regăsim în acestă sferă a modei pentru că e cea mai accesibilă și lejeră în același timp. O ținută casual e genul de outfit pe care îl poți purta aproape oriunde și te poți simți încrezătoare. Uneori acest stil vestimentar este judecat greșit de unii critici ai modei care afirmă că este prea banal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIMOSA BALI (@mimosa_bali)

Pentru un outfit casual ai nevoie de o pereche de blugi, diferite bluze sau tricouri simple și accesori minimaliste.

2. Stilul sport

Cu siguranță ai observat și stiluri vestimentare mai lejere precum cel sport, care a devenit alternativa cea mai bună pentru femeile care au un mod de viață aglomerat și nu vor să acorde multă atenție hainelor pe care le poartă. Este într-adevăr foarte confortabil, dar silueta este vag pusă în valoare. Majoritatea pieselor de îmbrăcăminte sport oferă lejeritate în mișcare datorită croiului special folosit.

 

 

Garderoba acestui stil vestimentar se bazează în general pe treninguri, colanți, tricouri, hanorace și câteva accesorii.

3. Stilul Boho Chic

Stilul Boho Chic reprezintă combinația dintre stilul casual și cel elegant. A debutat în anii 1960-1970. Se diferențiază prin imprimeurile florale și cele de inspirație etnică, dar și prin diversitatea de culori a materialelor. Englezii îl numesc Bohemian Style și este definiția îndrăznelii, nonconformismului și a încrederii de sine. Este ideal de purtat vara, pentru că piesele sunt vaporoase, dar nu pot fi purtate la evenimente formale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chic Boho Style (@bohostyleauthentic)

Se axează în principal pe bluze cu umerii goi sau topuri cu imprimeuri, fuste vaporoase, pălării, genți foarte mari. Stiluri vestimentare precum acesta sunt perfecte pentru zilele călduroase.

4. Stilul elegant sau clasic

Stilul clasic este ideal pentru o femeie care se respectă, este sofisticată, elegantă și vrea să aibă o imagine apreciată în societate. Anumite petreceri sau întâlniri impun un dress code. Instant, gândul nostru se duce către o rochie nici prea încărcată, dar nici prea minimalistă. Deci trebuie să existe o balanță între o ținută de inspirație casual și una glam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Virginia (@virginiardgcasado)

Se remarcă în general prin ținute rafinate, elegante și lipsite de artificii, oferind un look senzual și atractiv. Predomină culorile pastel și croiurile atent lucrate care se mulează perfect pe corp, punându-l în valoare.

5. Stilul romantic

Acest stil vestimentar este cel mai boem și cel mai rafinat dintre toate. Își are originile în perioada epocii romantismului, în jurul anilor 1830-1840. Se potrivește perfect cu o personalitate delicată, copilăroasă chiar. Unii oameni pot spune că e prea imatur și nu i se potrivește unei femei în toată firea, dar dacă este abordat corespunzător și nu în exces poate reprezenta un mod de a ieși din tiparele cotidiene.

Materialele folosite sunt extrem de delicate și cu o tentă de eleganță în același timp. Cele mai des folosite țesături sunt: voalul, tulle-ul, dantela și materiale satinate. Are câteva influențe Boho Chic prin imprimeul floral care este destul de des întâlnit și aici. Piesele cheie sunt mânecile bufante, balerinii sau pantofii cu tocul mic, pălăriile și fustele-pantalon.

6. Stilul vintage

Stilul vintage este mai puțin abordat, deoarece nu multe femei se regăsesc în această categorie. Acesta se referă la piese de îmbrăcăminte care au fost un adevărat trend într-o eră anterioară. În general sunt abordate tendințele specifice începând cu anii 1920 și până la 1980. Este clar un mod special de a ieși în evidență. Cu toate acestea, este și riscant de a crea un outfit care să corespundă exact acestui stil, pentru că majoritatea tind să dea greș din lipsă de informații legate de acea perioadă, precum și de tendințele de atunci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quirky Squirrel (@quirky_squirrel_)

Dacă te încumeți să abordezi acest stil vestimentar, nu trebuie să-ți lipsească din dulap corsetele, broșele, pantalonii evazați, rochiile și fustele.

7. Stilul rock

Arată lumii partea ta rebelă, abordând stilul rock. Muzica rock este cea care a dat naștere acestui val în modă. Se potrivește perfect cu personalitatea unei femei îndrăznețe și independente. Este cel mai des întâlnit în rândul adolescenților, fiind foarte ușor de remarcat prin originalitatea sa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura (Likbør) (@la.likbor)

Piesele vestimentare sunt, de cele mai multe ori, accesorizate cu ținte, catarame și ace de siguranță. Piesa de rezistență este geaca de piele care se combină perfect cu ghetele voluminoase în stil biker.

8. Stilul grunge

În perioada anilor ’90 lua naștere o nouă vogă în industria modei total diferită de ce se inventase până atunci, stilul grunge. Un outfit din această sferă a modei scoate din anonimat orice femeie și conferă încredere. Cu toate acestea, nu pe oricine se pliază bine astfel de outfituri. Dacă vrei să te abați de la reguli și să întorci privirile, trebuie să-ți reînnoiești puțin garderoba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALTERNATIVO E VINTAGE (@brechoav)

Predomină tonurile închise, dar sunt utilizate și diferite imprimeuri. Piesele cheie sunt blugii decolorați, încălțăminte cu toc jos și bocancii.

Trebuie să experimentezi diferite stiluri vestimentare până îl vei găsi pe cel potrivit pentru tine. Însă, mereu, ceea ce porți trebuie să fie, măcar în mică proporție, definiția propriei personalități. Nu te lăsa constrâns de noile tendințe care apar și fii tu însuți.

 

 

Dacă vă intersează industria fashion și v-a plăcut acest articol despre stiluri vestimentare, puteți citi aici despre Fast Fashion!

Surse:

 1,593 total views,  3 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *