8 desene animate care te vor purta înapoi în timp

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Cine își poate imagina o copilărie fără desene animate? Este aproape imposibil, deoarece mereu îți vei aminti cât de dragi îți erau și cât de frumos ți-au colorat copilăria. Era imposibil să ratezi un episod sau să nu fii atent la toate detaliile. Pur și simplu ajungeai să fii una cu personajele tale îndrăgite.

 

În cele ce urmează îți voi prezenta 8 desene animate care au marcat copilăria generației anilor 2000.

1. Spongebob Pantaloni Pătrați

Dacă nu ai auzit în viața ta de Spongebob Pantaloni Pătrați, înseamnă că ai trăit sub o piatră, referință ironică la Patrick, prietenul lui Spongebob, care trăiește sub o piatră. Spongebob Pantaloni Pătrați este un show memorabil și iubit de toate categoriile de vârstă. E plin de umor, simplitate și unicitate. Se mai derulează episoade și în prezent, planificându-se chiar sezonul 10, dar acestea și-au pierdut farmecul de odinioară.

2. Phineas și Ferb

Cum să nu îi amintim pe cei mai tari puști ai copilăriei noastre, Phineas și Ferb? Ne surprindeau în fiecare zi cu invențiile lor interesante și cu imaginația lor bogată. Unul dintre cele mai complicate și misterioase personaje era Perry, care scotea fiecare episod din anonimat cu micile sale secvențe. Cred că mulți copii au încercat să fie ca ei și astfel și-au extins granițele imaginației, dezvoltându-și abilitatea practică.

 

3. Tinerii Titani

Desenul animat Tinerii Titani a fost inspirat din cartea de benzi desenate The New Teen Titans. E un desen animat cu super eroi ce a avut mereu o audiență mare datorită animației foarte bine lucrate, care atrăgea foarte mult. A îmbinat umorul în stil american cu animația în stil japonez și a fost unic prin faptul că s-a concentrat asupra personajelor cu caractere diferite și controversate. Fiecare personaj era foarte diferit și avea o poveste interesantă, fiind destul de greu să alegi un preferat din cei 5 super eroi.

 

4. Curaj, câinele fricos

La începutul anilor 2000, cele mai multe desene animate erau în general haioase și cu o poveste fericită. Curaj, câinele fricos se abătea de la normalitate, fiind un serial de desene animate ce se baza pe monștri și diferite creaturi ciudate. Aceste creaturi, care nu erau chiar de fiecare dată rele, încercau în fiecare episod să-l captureze pe cățel sau să îi perturbe pe proprietarii acestuia.

Ce nu știau proprietarii era că micul cățeluș roz îi salva de fiecare dată. Acest desen animat a fost singurul care a îmbinat perfect divertismentul cu partea horror. Chiar dacă nu a fost cel mai potrivit serial pentru copii, a fost, spre surprinderea tuturor, unul dintre cele mai îndrăgite de la acea vreme.

 

5. Laboratorul lui Dexter

Acest desen animat s-a bazat exclusiv pe personajul Dexter, băiatul geniu, și pe laboratorul său de experimente din spatele bibliotecii despre care știa doar sora sa mai mare, Dee Dee. În fiecare episod existau tatonări între cei doi frați, deoarece Dee Dee era mereu acolo, pregătită să-i strice toate experimentele lui Dexter. Acest desen animat este o aluzie de la faptul că dacă ești mai bun, nu vei fi luat în serios de societatea de astăzi

 

6. Spioanele

Pe departe, serialul Spioanele a fost preferatul adolescenților, surprinzător nu doar al fetelor, audiența fiind jumătate fete și jumătate băieți. Era pachetul complet: intrigă, mister, personaje adolescente, multă acțiune și spionaj. 

Personajele principale erau trei fete: 

  • Clover, care este un fel de fată stereotipă californiană, iubitoare de modă și cumpărături
  • Alex, cea stângace și cu o latură băiețoasă
  • Sam, cea inteligentă și serioasă

Împreună, sunt alese pentru a fi spioni în organizația WOOHP. Dacă ar mai fi fost difuzat și în prezent, cu siguranță ar fi avut parte de același succes incredibil.

 

7. Ed, Edd și Eddy

Desenul animat Ed, Edd și Eddy stăpânește umorul stupid mai bine decât oricare alt show. Acțiunea se baza pe cele trei personalități ale personajelor, care se completează perfect una pe cealaltă:

  • Ed este cel lipsit de idei și irațional
  • Edd cel inteligent, care a fost în cea mai mare parte serios
  • Eddy este cel plictisitor, care a încercat întotdeauna să-i înșele pe ceilalți copii pentru bani

Sarcasmul și umorul stau la baza acestui serial îndrăgit de atâția copii.

 

8. Kim Possible

Cele mai multe desene animate prezintă în mod covârșitor protagoniști masculini, dar Kim Possible a făcut din acesta un motiv întemeiat pentru producerea mai multor emisiuni cu personaje feminine în rolul principal. Kim este o adolescentă realistă, cu o viață dublă, ca un agent secret, alături de colegul ei, Ron. Relația dintre Ron și Kim a devenit gradual din ce în ce mai strânsă, implementând astfel suspans și interes privitorilor.

 

 

Disney+ interzice Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate – care este motivul? Vezi aici.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *