8 cele mai bine plătite locuri de muncă din România

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
trabajo, locuri de muncă, emplois, Job,
Pixabay.com

Toată lumea se gândește sau ar trebui să se gândească, înainte să-și aleagă un loc de muncă, la trei lucruri esențiale și să-și pună următoarele întrebări: Mă pasionează cu adevărat acest domeniu? Am viitorul asigurat pe plan financiar? E interesantă această activitate?

 

Pentru a te ajuta să găsești răspunsul la una dintre aceste trei întrebări, îți prezint cele mai bine plătite locuri de muncă din România.

 

1. Medic (de la 16.000 lei până la 40.000 de lei)  

Presupun că nu ești foarte surprins să afli că pe locul întâi din topul celor mai bine plătite locuri de muncă se clasează medicii. Până la urmă, rolul lor este să ne mențină pe noi sănătoși, iar pe lângă asta, este o meserie destul de riscantă, medicii lucrând mereu sub presiune. În spatele acestei cariere stă la bază un cumul imens de cunoștințe și ani de studiu la facultate și la rezidențiat. Trebuie luat în considerare că pe lângă un salariu promițător, respectul în societate crește, calitatea de medic fiind privită cu alți ochi.

2. Director IT (de la 8.500 lei până la 18.373 de lei)

Este o meserie foarte apreciată și bine plătită în toată lumea, nu doar la noi în țară. Într-o eră digitală, unde aproape totul depinde de tehnologie, acești oameni fac diferența la locurile lor de muncă. E de la sine înțeles faptul că la acest salariu nu se ajunge oricum, ci este atribuit în funcție de rezultatele obținute și de anii de experiență în domeniu.

3. Judecător (de la 7.000 lei până la 17.600 de lei)

Motivul principal pentru care salariile judecătorilor sunt atât de mari este numărul mare de responsabilități atribuite acestui loc de muncă. Totuși, să decizi soarta unor oameni fără a avea mustrări de conștiință nu este un lucru foarte ușor de realizat. Pentru a avea succes în acest domeniu trebuie să fii capabil să reții legislația în vigoare, care trebuie memorată cât mai bine și, în același timp, înțeleasă.

4. Director Financiar (de la 6.000 lei până la 16.096 de lei)

Să fii responsabil de sume inimaginabile de bani la locul de muncă, bani ce nici măcar nu îți aparțin, implica multe riscuri, fapt ce face ca această meserie să merite un salariu pe măsură. Pentru a deveni director financiar, sau chiar pentru a avea alte locuri de muncă în cadrul unei bănci pe orice alt post, este nevoie să ai vaste cunoștințe în domeniul economic, dar și o gândire fulger.

5. Pilot de avion (de la 7.820 lei până la 13.800 de lei)

Probabil că aceasta este cea mai tentantă meserie în comparație cu celelale locuri de muncă prezentate, deoarece pare cel mai interesant. Pe cât de interesant pare, pe atât de riscant este. Doar persoanele foarte bine instruite și cu o atenție foarte bine dezvoltată pot avea această meserie. Cei care aleg meseria de pilot trebuie să urmeze niște cursuri și să treacă teste foarte riguroase. În mâinile lor stau viețile a zeci de oameni care călătoresc în avioanele pe care aceștia le pilotează zilnic. 

6. Controlor de trafic aerian (de la 4.500 lei până la 12.300 de lei)

Dacă ești pasionat de avioane, dar totuși vrei să fii cu picioarele pe pământ, de ce să nu iei în considerare un loc de muncă pe post de controlor de trafic aerian? Grija principală a unui controlor de trafic aerian este siguranța. Aceștia sunt responsabili de coordonarea avionului, dând indicații pilotului când să aterizeze și să decoleze, precum și alte informații critice care ajută la siguranța transportului aerian. Dacă vrei cu adevărat să ai această carieră trebuie să studiezi mult, deoarece, chiar dacă nu pare, un astfel de loc de muncă este foarte râvnit. 

7. Medic stomatolog (de la 3.500 lei până la 10.500 de lei)

Jobul de medic stomatolog a avut parte de o creștere considerabilă în ultima perioadă. Când te uiți prima dată la o persoană îi vezi, printre altele, dantura. Dentiștii sunt foarte importanți deoarece de ei depinde sănătatea noastră orală, ajutându-ne să ne menținem tot timpul un zâmbet sănătos, frumos și strălucitor.

8. Profesor universitar (de la 3.500 lei până la 10.000 de lei)

Profesorii universitari au printre cele mai prestigioase locuri de muncă. Să devii profesor universitar nu e un lucru ușor. E nevoie de răbdare și perseverență. Un beneficiu în alegerea acestui job este acela că poți să evoluezi pe parcursul carierei și, pe viitor, să ocupi un post mult mai bine plătit. Viața unui profesor de facultate este una cu mai multe fațete. Dincolo de predarea studenților, de seminarii și ateliere, vei avea parte, de asemenea, și de cercetări științifice, vei derula proiecte în cadrul facultății în care ești încadrat și, de ce nu, vei reprezenta universitatea la consilii externe.

Dacă ți-a plăcut acest articol îți recomand și articolul despre 5 albume de muzică. Îl poți accesa dând click aici!

Surse:

 

 1,108 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *