5 jocuri de cărţi dedicate distracţiei cu prietenii

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
jogos de carta, jocuri de cărţi, jogos de cartas, jeux de cartes
Pixabay.com

Deoarece ne plac jocurile, de orice fel, vrem să te ajutăm să-ţi petreci timpul liber şi să fii mai fericit. Astfel, prin intermediul acestui articol, îţi prezentăm o listă de cinci jocuri de cărţi dedicate distracţiei cu prietenii.

Pentru noi, este important să dedicăm câteva minute pe săptămână pentru a petrece timp cu persoanele dragi, cu atât mai mult când este implicată şi puţină distracţie. Cu toate că de multe ori nu ne gândim la acest lucru, până şi adulţii au nevoie, din când în când, să se joace precum copiii. Prin urmare, renunţă la a mai sta ore în şir cu ochii în telefon şi  joacă unul dintre aceste jocuri de cărţi recreative.

UNO

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărţi, UNO, este ideal pentru distracţia cu prietenii. Poate fi jucat de la două până la zece persoane şi nu este deloc complicat. Se aseamănă cu jocul Macao, singura diferenţă fiind cărţile de culori diferite, precum: roşu, verde, albastru şi galben, şi regulile care presupun provocări mult mai amuzante, care oferă o experienţă unică şi distractivă. 

De-a lungul timpului, datorită popularităţii sale, jocul de cărţi UNO s-a schimbat puţin. În prezent, include, de exemplu, cărţi noi pe care le poţi folosi pentru a inventa propriile provocări unice: îl poţi provoca pe unul dintre partenerii de joc să ia un anumit număr de cărţi din pachet sau să facă ceva ce nu are legătură cu jocul (să cânte sau să imite sunetele amuzante reproduse de animale).

UNO – doar 24,99 lei

 

Prin urmare, scopul este să te eliberezi de toate cărţile pe care le ai în mână şi să câştigi puncte cu ajutorul cărţilor oponenţilor. Jocul presupune mai multe runde şi, numai când ajungi la un total de 500 de puncte din cărţile oponenţilor, vei câştiga. Mai mult decât atât, pentru a face lucrurile şi mai distractive, jocul trebuie jucat cu rapiditate.

UNO Flip

Alt joc de cărţi recunoscut, UNO Flip, este o nouă variantă a jocului UNO original. Nu diferă cu mult de primul, doar că include mai multe reguli şi noi provocări amuzante. În comparaţie cu jocul UNO original, pachetul de UNO Flip conţine cărţi care au o faţă “luminoasă” şi o faţă “întunecată”.

Jocul începe cu faţa luminoasă, însă aceasta poate fi schimbată cu ajutorul unei cărţi de acţiune. Atunci când faţa luminoasă este schimbată cu faţa întunecată, jucătorii rămân pe partea aceasta până când unul dintre ei foloseşte din nou o carte care schimbă feţele. Spre deosebire de faţa luminoasă care include provocări mai blânde, faţa întunecată are provocări mult mai dure şi mult mai distractive.

UNO Flip – doar 23,99 lei

 

Așadar, scopul este acela de a scăpa de toate cărţile pe care le ai în mână şi de a aduna puncte cu ajutorul cărţilor oponenţilor. De asemenea, jocul presupune mai mult de o rundă şi, numai dacă obţii 500 de puncte din cărţile oponenţilor, vei câştiga jocul.

Monopoly Deal

Dacă eşti un fan înrăit al jocului original de Monopoly, însă consideri că o rundă durează o eternitate, avem o soluţie simplă: trebuie să încerci jocul de cărţi Monopoly Deal.  Această variantă, numai cu cărţi, se poate încheia în doar cincisprezece minute şi poate fi jucată de la două până la cinci persoane. Regulile sunt puţin diferite de jocul original, însă sunt bine explicate în instrucţiuni.

Monopoly Deal – doar 29,74 lei

 

Scopul jocului este foarte simplu, trebuie să aduni cărţi cu proprietăţi. De asemenea, jucătorii pot folosi cărţi de acţiune pentru a colecta chirii şi pentru a face diverse tranzacţii în beneficiul lor. Jocul se încheie atunci când unul dintre jucători colectează trei seturi de proprietăţii de culori diferite. În plus, la fel ca în cazul jocului original de Monopoly, acest joc include cărţi care reprezintă case şi hoteluri, prin intermediul cărora poţi colecta mai mulţi bani de la adversarii tăi, astfel încât să întorci jocul în favoarea ta.

Catan Duel

Jocul de Catan este, probabil, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de societate, alături de jocul Monopoly. Precum în cazul jocului de Monopoly, există, de asemenea, o variantă a jocului Catan care se joacă numai cu cărţi. În comparaţie cu alte jocuri de cărţi care sunt mult mai uşor de înţeles, acesta este puţin mai complex. Din acest motiv, durata unei runde variază de la  30 la 65 de minute şi poate fi jucat doar în doi.

Catan Duel – 64,99 lei

 

Jocul are patru etape. Scopul primei etape, care reprezintă etapa introductivă este următorul: unul dintre cei doi jucători trebuie să colecteze şapte sau mai multe puncte de victorie pentru a câştiga. Fiecare carte cu aşezare are un punct de victorie şi de la începutul jocului fiecare jucător are o aşezare, deci un punct de victorie la care, pe parcursul jocului, poate adăuga mai multe.

Pentru a colecta puncte de victorie, se pot cumpăra diverse cărţi de acţiune sau se poate trece de la cărţile cu aşezare la cărţi cu oraş care au două puncte de victorie. După ce termină cu această etapă introductivă, jucătorii se pot distra cu încă alte trei etape mai avansate, care implică alte cărţi de acţiune şi alte provocări mult mai interesante şi captivante.

Cards Against Humanity

Pentru cei care au mai mult de 17 ani, vă prezentăm unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărţi din lume, în special în Statele Unite ale Americii, numit Cards Against Humanity.

Acesta este un joc conceput pentru petreceri şi trebuie să fie jucat de mai mult de două persoane pentru a fi cu adevărat distractiv.

În comparaţie cu celelalte jocuri de cărţi pe care le-am menţionat mai sus, acesta poate fi jucat doar de adulţi, deoarece include fraze şi expresii care conţin un limbaj licenţios.

Cards Against Humanity – 112,99 lei

 

Scopul jocului este acela de a construi fraze coerente şi amuzante folosind cărţile albe şi negre din pachet. Pentru a începe, fiecare jucător ia zece cărţi albe. Persoana care începe va juca o carte neagră care conţine o frază incompletă, iar ceilalţi vor completa această frază folosindu-se de una dintre cele zece cărţi albe pe care le au.

Persoana care a început jocul, alege una dintre aceste cărţi albe, însă fără a şti ce este scris pe ele şi va crea mai apoi o frază. Fraza poate fi amuzantă sau nu, însă trebuie să aibă sens, de aceea ceilalţi jucători trebuie să-şi aleagă cărţile albe cu mare grijă. Turul continuă tot aşa, la infinit, deoarece, conform regulilor, nimeni nu va ieşi învingător

Prin urmare, singurul scop al acestui joc este acela de a petrece timp cu prietenii şi de a te distra.

Dacă eşti în căutare de mai multe idei pentru a-ţi petrece timpul liber, îţi recomandăm topul nostru de 10 filme pe care trebuie să le vezi!  

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *