3 modalități de a depăși situațiile stresante cu succes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
depressione, stress,stres, upset, overwhelmed, stress-2681502.jpg
pixabay.com
Stresul este un factor ce face parte din viața noastră și care produce haos și dezechilibru, afectând în special sănătatea mentală. Acesta apare ca un răspuns la presiunea vieții cotidiene. Printre simptome, regăsim durerile de cap, insomnia, ba chiar anxietatea, determinând scăderea încrederii de sine, a motivației, dar și a performanței muncii. Astăzi vă voi prezenta 3 modalități de a controla stresul și de a depăși cu succes o situație agitată.

 

♀️1. Yoga♂️

Dacă v-ați întrebat vreodată de unde provine termenul ,,Yoga’’ și ce reprezintă, ei bine, proveniența sa este din limba sanscrită, fiind una dintre limbile oficiale ale Indiei și înseamnă uniunea dintre corp, minte și propria conștiință.

Yoga este cunoscut ca un sistem de practici fizice, tehnici de respirație și concentrare, care este adesea practicat în culturile occidentale pentru a promova bunăstarea fizică și emoțională. Un studiu realizat pe 24 de femei timp de 10 săptămâni a arătat că, prin practicarea acestor exerciții, stresul și anxietatea s-au redus semnificativ. Nu numai că a scăzut nivelul de stres, dar s-a dezvoltat încrederea și iubirea de sine.

Mulți oameni încep să practice yoga ca o modalitate de a face față sentimentelor ce le tulbură mintea și a grijilor vieții moderne. Acest tip de meditație a fost practicat cel mai des în perioada carantinei, construind, prin intermediul online-ului,, un prilej pentru oameni de a lega relații. 

 

 

Așa că, dacă ai hotărât să dai o șansă acestei ,,experiențe’’ în viața ta, poți găsi la doar un ,,click’’ distanță cursuri online de yoga pentru începători, ce te vor ajuta să îți relaxezi mintea și să îți concentrezi atenția pe lucrurile frumoase și importante din viața ta.

♀️2. Sportul♂️

Din păcate, tot mai puțini adolescenți mai practică un sport în ciuda beneficiilor pe care le are. Pe lângă avantajele pe care le aduce sănătății fizice, joacă și un rol terapeutic pentru tulburările psihologice. La fel ca și meditația, sportul crește stima de sine, ameliorează stresul și îi oferă individului un somn ,,dulce’’. Cu cât oamenii au parte de un somn mai bun, cu atât nivelul de confort din viața lor și capacitatea de a lua cele mai bune decizii cresc. 

Chiar și 15 minute de sport în comoditatea casei tale, îți pot oferi o mai bună dispoziție. Totodată, practicarea unui sport de echipă ajută la depășirea momentelor stresante, prin promovarea socializării. A fi în preajma unor oameni care împărtășesc aceleași scopuri și gânduri, îi motivează pe oameni, stimulând sprijinul reciproc.

Implicarea în acest tip de sport, fie că e vorba despre fotbal, tenis sau baschet, este asociat cu acceptarea socială. Chiar și o plimbare de 20 de minute în parc îți poate curăța și recreea mintea, fiind distrasă de problemele sociale.

3. Practicarea unui Hobby

Hobby-ul este o activitatea ce oferă plăcere, constituind o distragere sănătoasă de la probleme personale și reprezintă cel mai bun ,,antidot’’ împotriva stresului. Acesta dă viață sentimentelor de libertate, omul depărtându-se de mentalitatea negativă și cultivând, astfel, liniștea interioară. Cele mai practicate hobby-uri sunt gătitul, dansul și călătoriile.

Gătitul

Este cel mai inovativ hobby, deoarece rezultatul constă într-un deliciu culinar pe care îl poți împărtăși cu cei dragi. Prin tăierea alimentelor, frământarea aluatului și combinarea gusturilor, simțurile vizuale, olfactive, gustative, ba chiar estetice, sunt implicate. Satisfacția vine odată cu aprecierea preparatelor culinare de către familie.

♀️Călătoritul și drumețiile în natură♂️

Petrecându-ți timpul în aer liber, explorând orașe noi sau rute printre munți, sănătatea fizică se dezvoltă. Ar fi ideal ca atunci când alegi să călătorești să te deconectezi de rețelele sociale, de telefon, în special. Veți observa o îmbunătățire, și vă veți găsi din nou motivația de a face față obstacolelor.

Dansul

Dansul dezvoltă și el cel mai mult creativitatea oamenilor, încurajând spontaneitatea și acceptarea de sine. Cu siguranță este cel mai plăcut și revitalizant hobby, oamenii eliberându-se de emoții negative.

Dacă doriți să faceți loc schimbării în viața voastră, vă invit să citiți un articol ce cuprinde 5 modalități de a avea un stil de viață sănătos. Click aici !

SURSE:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *