10 filme psihologice pe care trebuie să le vizionezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
pelicula, filme psihologice, film, séries de filmes, filmes romanticos, filmes psicológicos, séries , telenovelas, filme, 10 filme,telenovela
pixabay.com

Cauți filme psihologice bune? Pentru cei care sunt încântați de jocurile minții, am pregătit o listă cu 10 dintre cele mai bune filme psihologice ce merită văzute.

Vizionarea filmelor este o modalitate simplă de a ieși din sfera realității și a cotidianului. Oamenii se pot regăsi în anumite ipostaze și personaje, pot empatiza cu acestea, pot învăța lucruri despre viață sau pur și simplu, se pot relaxa în fața ecranului.

Iată câteva filme psihologice care te vor lăsa cu gura căscată la propriu! De câte dintre ele ai auzit deja?

1. Mr. Nobody

Paradoxul alegerii este una din temele centrale ale peliculei. Fiecare pas și fiecare acțiune sunt decizia ta. Filmul ne face să ne întrebăm:

Cum ar fi viața noastră dacă unele evenimente din trecut nu s-ar întâmpla exact cum s-au întâmplat?

2. Shutter Island

Regizat de către Martin Scorsese, având unul dintre personajele principale interpretat de către Leonardo DiCaprio, filmul misterios, dar si emoționant, pare să pătrundă adânc în inimile spectatorilor. Și tocmai când se pare că totul devine clar și finalul este evident, povestea ia o întorsătură dramatică

3. Fight Club

Fight Club este filmul care nu își va pierde niciodată farmecul. Gândurile lui Tyler, personajul principal al filmului, interpretat de către Brad Pitt, sunt atât de inspirate. Vă fac să vă resocotiți întreaga viață.

Cumva este timpul să lăsați trecutul în trecut și să începeți să vă bucurați de prezent?

4. The Game

Maestrul regizor, David Fincher, despică realitatea strat cu strat, în filmul The Game, făcând spectatorii să nu mai poată diferenția realitatea si ficțiunea. Personajul principal, Michael Douglas, încearcă să rezolve un puzzel într-o simulare creată de fratele său.

5. The Jacket

Când spiritul trage către ceea ce este mai frumos, când te simți emoționat, dar în același timp calm, când nu te gândești la trecut și nici nu-ți faci griji pentru viitor, primești libertatea pe care o caută sufletul tău. Și asta vei simți după ce urmăresti filmul The Jacket.

6. The Prestige

Acest film strălucit, regizat de Christopher Nolan, spune povestea complicată a doi magicieni tineri și talentați. Fiecare dintre ei a obținut succes în domeniul ales, dar acest lucru nu este suficient. Obsedați de dorința de a se depăși unul pe celălalt, ei se trezesc angajați într-o luptă severă, de-a lungul vieții, pentru supremație.

7. Mother

O tânără își petrece zilele renovând conacul victorian în care locuiește cu soțul ei în mediul rural. Când un străin bate la ușă într-o noapte, acesta devine un oaspete neașteptat în casa lor. În curând se declanșează teroarea când soția asediată încearcă să-și dea seama de ce soțul ei este, aparent, atât de prietenos și găzduitor pentru toată lumea, cu excepția ei.

8. Donnie Darko

Într-o călătorie minunată prin America suburbană, un adolescent este pe cale să ia „Săgeata Timpului” pentru o plimbare. După ce a supraviețuit unui accident ciudat, Donnie începe să exploreze ce înseamnă să fii viu și, în scurt timp, să fii îndrăgostit, descoperind secretele universului care îi conferă puterea de a modifica timpul și destinul.

9. Fractured

După ce soția și fiica rănită dispar din camera de urgență, un bărbat devine convins că spitalul îi ascunde ceva, însă adevărul este cu totul diferit și șocant….

10. Inception

Dom Cobb este un hoț cu abilitatea rară de a intra în visele oamenilor și de a le fura secretele din subconștient. Abilitatea sa l-a făcut o marfă prețioasă în lumea spionajului corporativ, dar l-a costat tot ceea ce iubește. Cobb are o șansă de a se reîntoarce la familia sa atunci când i se oferă o sarcină aparent imposibilă: să planteze o idee în mintea cuiva.

 

Cât nu vizionezi filme psihologice, poți citi despre Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești aici!

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *